Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Izviđanje dronovima je jedan vid agresije na državu

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić na Pasuljanskim livadama tokom vežbe "Manevri 2022"
Aleksandar Vučić na Pasuljanskim livadama tokom vežbe Manevri 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Pratite nas
Upadi dronova su jedan vid agresije na suverenu zemlju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska vojne vežbe na Pasuljanskim livadama.
„Nismo primetili letelice juče prvi put, ali smo ih ranije upozorili. Vidimo združena delatnost protiv Srbije. Slike sa dronova su mnogo veće nego sa satelita, da ne pričamo detalje koji nisu za javnost. Mi se ni sa kim ne sukobljavamo, ali da li hoćete da vojska dopusti da joj špijuniraju kasarne, da joj uđu u svaki hangar i prebrojavaju koliko metaka i mina imamo“, rekao je Vučić povodom jučerašnjeg obaranja drona u rejonu Kopaonika i Raške.
Vučić je objasnio da su NATO dronovi „Skajlark“ „ceo dan juče obigravali na Jarinju i Brnjaku i bili su udaljeni 200 metara od administrativne linije, u skladu sa sporazumima“. Mi smo ih videli, ali nemamo pravo da reagujemo na njih, objasnio je Vučić.
„Ali kad neki dron dođe u Rašku, ili u Novi Pazar. Oni koji ih koriste uzimaju komercijalne dronove, misleći da se neće ustanoviti ko im je vlasnik. Da su u pitanju vojni dronovi, lako bismo ustanovili na osnovu vojnih elemenata čiji su i to je jedan vid agresije na suverenu zemlju. Znamo mi i čiji su dronovi i šta im je bio zadatak, ali pustite nas da se malo pravimo naivni“, dodao je Vučić.
U okviru združene vežbe Vojske Srbije „Manevri 2022“ na poligonu Pasuljanske livade pripadnici Treće brigade Kopnene vojske i rezervnog sastava, danas uvežbavaju upotrebu različitih oružja i borbenih sredstava i gađanja sa zemlje, a tome prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Dron - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SRBIJA
Otkriveni detalji: Kako je Vojska Srbije oborila dron iznad Kopaonika
Protiv-oklopni sistem Kornet - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SRBIJA
Pogodak u metu na velikoj udaljenosti: Vojska Srbije uspešno isprobala ruske rakete „Kornet“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala