- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Erdogan: Šolc je promenio svoj stav prema Putinu

© Sputnik / Lola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Pratite nas
Nemački kancelar Olaf Šolc promenio je svoj stav prema Rusiji, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u intervjuu za televiziju „A Haber".

„Nemački kancelar Olaf Šolc je pre mesec dana imao sasvim drugačiji stav prema Vladimiru Putinu, a sada je promeni stav prema Rusiji podvukavši da je neophodno da se pronađe zajednički jezik“, rekao je Erdogan.

On je naveo da u uklanjanju problema na međunarodnoj areni veliki značaj ima diplomatija lidera.
Erdogan je ranije naglasio da su evropski lideri izabrali pogrešan pristup prema ruskom predsedniku, jer, prema njegovim rečima, Vladimir Putin nije od onih ljudi koji će ustuknuti kada osete pritisak.
Turski predsednik je ranije saopštio da je nakon pregovora sa ruskim predsednikom dogovoreno da se obnovi rad prehrambenog koridora.
Rusija je 29. oktobra objavila da je obustavila učešća u „prehrambenom sporazumu“ UN, koji obezbeđuje izvoz proizvoda iz ukrajinskih luka zbog terorističkih napada ukrajinskih dronova na brodove Crnomorske flote u vodama kod Sevastopolja. Osim toga, Rusija je tražila da se 31. oktobra organizuje zasedanje Saveta bezbednosti UN.
► ► Olaf Šolc i Emanuel Makron su bili tema emisije „Novi Sputnjik poredak“ koju vodi Nikola Vrzića a gosti Alekandar Mitić i Miroslav Stojanović su pokušali da daju odgovore na pitanja, da li lideri Nemačke i Francuske spremaju uzvratne mere Americi i kome smeta poseta Šolca Kini.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Erdogan o obnavljanju prehrambenog sporazuma: Zahvalan sam Putinu na konstruktivnom pristupu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala