- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Velika Britanija proširila sankcije na uvoz ruskog zlata

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaZlato je simbol moći...
Zlato je simbol moći... - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
U okviru sankcija, koje je proširila Velika Britanija na uvoz ruskog zlata, zabranjuju se isporuke zlata prerađenog u trećim zemljama, onog koje sadrži zlato iz Rusije, kao i uvoz zlatnog nakita, navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu britanske Vlade.
Izuzetak će biti nakit koji se uvozi i izvozi za ličnu upotrebu.
Osim toga, Velika Britanija proširuje zabranu uvoza robe iz Rusije koja donosi prihod. Na spisku se nalaze: pića, alkoholna pića, među kojima je i vodka, sirće, kao i stočna hrana. Zabrana će se odnositi na pružanje srodne tehničke pomoći, finansijskih usluga i sredstava, kao i na brokerske usluge, navodi se u dokumentu.
Velika Britanija je uvela zabranu na izvoz, isporuku i pružanje dodatne robe sa liste proizvoda od kojih su zavisne zemlje G7, u ili za upotrebu u Rusiji. Zabrana se odnosi i na uvoz tehnologije za preradu nafte, proizvodnih instrumenata, kao i na pružanje tehničke pomoći, finansijskih usluga i sredstava, kao i brokerskih usluga.

Britanska Vlada je 21. jula objavila da je Velika Britanija uvela sankcije na uvoz zlata iz Rusije, a uvešće i zabranu uvoza uglja i nafte.
Antiruske sankcije EU - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
RUSIJA
EU zabranila uvoz ruskog zlata; ublažene sankcije protiv ruskog avio-sektora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala