- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Operater „Severnog toka“ završio prikupljanje podataka o incidentima na gasovodima

© AP Photo / Danish Defence Command via APMesto curenja gasa na gasovodu "Severni tok"
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Operater gasovoda „Severni tok“, kompanija „Nord strim AG“, prikupila je sve podatke s mesta oštećenja prvog kraka tog gasovoda.
„Prema stanju od 2. novembra 2022. godine, kompanija 'Nord strim AD' je završila primarno prikupljanje podataka na mestu oštećenja prvog kraka gasovoda u isključivoj ekonomskoj zoni Švedske“, navedeno je na sajtu kompanije.
Prema preliminarnim rezultatima istrage na mestu oštećenja na morskom dnu, pronađeni su krateri tehnogenog karaktera dubine od tri do pet metara, na međusobnom rastojanju od oko 248 metara. Deonica cevi između kratera je potpuno razorena, a radijus fragmenata cevi je najmanje 250 metara.
Ranije je ruski vicepremijer Aleksandar Novak izjavio da je Rusija počela da istražuje uzroke eksplozija na gasovodima „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“.
Kompanija „Nord strim AG“ je 26. septembra saopštila da se dogodio incident na kraku gasovoda „Severni tok 2“. Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da je kompanija „Gasprom“ istražila mesta eksplozija na gasovodima.
Britain's Prime Minister Liz Truss looks down during a press conference in the Downing Street Briefing Room in central London on October 14, 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
RUSIJA
Rusija čeka odgovor: Da li je Liz Tras porukom Blinkenu otkrila ko stoji iza napada na Severni tok
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u Baltičkom moru - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
RUSIJA
„Gaspromu“ dozvoljeno da ispita mesto eksplozije gasovoda „Severni tok“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala