- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dancu pripao triler u Parizu – usledila je lekcija na mreži: „Prestani da se ponašaš kao beba“

© AP Photo / GEORGIOS KEFALASHolger Rune
Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Danski teniser Holger Rune plasirao se u drugo kolo Mastersa u Parizu preko veterana Stana Vavrinke u izuzetno dramatičnom meču. Devetnaestogodišnjak iz Kopenhagena spasio je tri meč lopte i na kraju je slavio posle preokreta 4:6, 7:5, 7:6(3), da bi na kraju dobio lekciju od iskusnijeg kolege prilikom pozdrava na mreži.
Trebalo je da bude klasičan pozdrav dvojice teniskih asova na mreži po završetku susreta, ali se pretvorilo u čvrst i dug stisak ruke, rezigniranog Švajcarca zbog poraza.

„Prestani da se ponašaš kao beba na terenu“, moglo se, navodno, pročitati sa usana Stana Vavrinke koji se borio, ali je na kraju potpisao kapitulaciju pred 18 godina mlađim Runeom.

Što se samog meča tiče i dešavanja na terenu u Parizu, Rune je propustio priliku da napravi brejk u sedmom gemu uvodnog seta.
To je dalo psihološku prednost Stanu Vavrinki koji je u desetom gemu oduzeo servis Dancu i uspeo da slavi rezultatom 6:4.
Usledila je velika borba, a Rune je već na startu narednog seta napravio brejk i poveo 2:0. Ipak, Vavrinka je uzvratio u osmom gemu i meč je bio u egalu 4:4 kada je drugi set u pitanju.
Rune je bio pred eliminacijom i morao je da brani dve meč lopte pri rezultatu 5:4 za Švajcarca.
Isčupao se nekako mladi i talentovani Danac koji je uspeo da naniže tri gema i da slavi 7:5.
Ponovo je Vavrinka imao meč loptu u trećem setu, pri rezultatu 6:5, ali se Rune ponovo na neverovatan način izvukao iz neprijatne situacije i uspeo je da se izbori za taj-brejk.
U njemu je više snage i svežine imao 19-godišnji Danac koji je slavio s ubedljivih 7:3 i plasirao se u drugo kolo Mastersa u Parizu, gde će za protivnika imati Poljaka Huberta Hurkača koji je imenovan za desetog nosioca.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Đoković: Osetio sam veliki pritisak
Teniserka Ana Ivanović  - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Ana Ivanović nastavlja trku za Kuću slavnih
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Đoković našao rešenje za agresivnog Amerikanca!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala