- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Osetio sam veliki pritisak

© AP Photo / Ariel SchalitNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, imao je reči hvale za američkog tenisera Maksima Kresija, ali je istakao da je na startu turnira u Parizu morao da bude potpuno fokusiran i uvek spreman za reakciju.
Đoković je savladao Amerikanca u dva seta, ali je imao veoma težak posao jer je Kresi forsirao servis-volej igru.
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Đoković našao rešenje za agresivnog Amerikanca!
„Veoma sam srećan zbog svog izdanja, bilo je veoma intenzivno, mnogo pritiska ima kada igrate protiv nekoga ko tako dobro servira i prvi i drugi servis. Tu nemate mnogo prostora da se opustite i možda da odigrate mekano nekoliko gemova, uvek se mora biti na prstima. Njemu čestitke za servise u bitnim momentima, ja sam imao šanse za brejk u prvom setu, a brejk u drugom je stigao u perfektnom momentu. Zadovoljan sam i što njemu nisam pružio nijednu brejk šansu“, rekao je Đoković.
Kako je istakao, uslovi u Parizu su drugačiji nego ranije, a osvrnuo se i na stil igre Amerikanca.
„Njegov stil menja mnogo, ne možete samo da vratite lopticu posle servisa, morate da mu je pošaljete pod noge, a to je veoma teško uraditi. Lepo je videti da postoji neko ko igra servis-volej i posle prvog i posle drugog servisa, to daje drugačiju perspektivu navijačima, to cenim i poštujem, treba imati hrabrosti za takav stil u modernom tenisu“.
Novak je dodao i da je morao da bude fokusiran sve vreme.
„Nisam smeo da mu dajem poklone i poene, radio sam ono što najbolje radim, bio dobar sa osnovne linije i čekao prilike. One su se desile u taj-brejku prvog seta i u devetom gemu drugog seta, a sveukupno zadovoljan sam kako sam se osećao na terenu“, zaključio je Đoković.
► Nedavno je najbolji srpski teniser pričao o tome koliko mu znači vreme koje provodi u Srbiji, a za Sputnjik je otkrio šta voli da čita u slobodno vreme.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala