- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Festival ruskog filma: Ruska duša za srpsku publiku

© Tanjug / TARA RADOVANOVICPremijera ruskog filma „Hoću muža“ sa Milošem Bikovićem
Premijera ruskog filma „Hoću muža“ sa Milošem Bikovićem - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Prošlog vikenda u glavnom gradu Srbije po prvi put je održan Festival ruskog filma koji od 2020. godine organizuje kompanija Roskino uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije.
Za tri dana MTS Dvoranu u Beogradu posetilo je više od 1.200 ljudi, a najveće interesovanje publike izazvala je komedija „Želim da se udam“ sa Milošem Bikovićem.
Srpski gledaoci su videli i komediju „Mladić“, triler „Sama“ zasnovan na istinitim događajima, bajku „Konjić Grbonjić“ i animirani film „Fiksizi protiv rakobotova“.
Sala je bila dupke puna na svim projekcijama, prenosi Tanjug.
Jedan od filmova, komediju „Mladić“, publici je predstavio reditelj Aleksandar Fomin.
Reditelj Aleksandar Fomin kaže da nosi izuzetne uspomene sa Festivala Ruskog filma u Beogradu.

„To je moj prvi dugometražni film u svojstvu reditelja i prvi put da moj film gleda publika u stranoj zemlji, tako da sam bio jako uzbuđen. Publika je srdačno dočekala mog 'Mladića', sala je bila prepuna, ljudi su se smejali, aplaudirali – bilo je odlično. Prilikom razgovora sa publikom skoro da mi nisu postavljali pitanja, uglavnom su se zahvaljivali. Mnogi su govorili da bi želeli da češće gledaju ruske filmove. Jedan čovek je rekao da se u filmu 'Mladić' oseća ruska duša i da je ta priča jako bliska srpskoj publici. Siguran sam da imamo puno sličnosti, i zato se svaki zaista iskreni film ruski ili srpski može dopasti publici u našim zemljama“, kazao je Fomin.

Glumac Miloš Biković - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
KULTURA
Komedija „Želim da se udam“ sa Milošem Bikovićem na Festivalu ruskog filma u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala