- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Komedija „Želim da se udam“ sa Milošem Bikovićem na Festivalu ruskog filma u Beogradu

© Tanjug / TARA RADOVANOVICGlumac Miloš Biković
Glumac Miloš Biković - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Pratite nas
Ruska komedija „Želim da se udam“ sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi biće prikazana u okviru Festivala ruskog fima koji se od 28. do 30. oktobra održava u MTS dvorani, najavili su organizatori.
U Beogradu će takođe biti prikazani i drugi ruski filmovi, a publika će biti u prilici da vidi pet ostvarenja ruske kinematografije.
Na besplatnim projekcijama u Beogradu biće prikazana i film „Mladić“, zasnovan na istinitim događajima, triler „Sama“, bajka za celu porodicu „Konjić Grbonjić“ i dugometražni crtani film „Fiksizi protiv rakobotova“.
Festival Ruskog Filma u Srbiji organizuje Roskino, organizacija koja se bavi promocijom ruskog filma u svetu, uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije.
Generalni direktor Roskina Ina Šalito kaže da sa zadovoljstvom prvi put predstavlja Festival Ruskog Filma u Srbiji.
„Sa Srbijom nas povezuju prijateljski odnosi i razvijena kulturna saradnja. Ruska i srpska kinematografija imaju mnogo dodirnih tačaka i uspešnih zajedničkih projekata. Nedavno je, na primer, u okviru 'Rašn film festival spotlajt' u Urugvaju na Međunarodnom festivalu ženskog filma CineFem, prikazana melodrama 'Dunav' u koprodukciji Rusije i Srbije. U okviru Festivala Ruskog Filma u Beogradu prikazaćemo filmove koji će biti zanimljivi najširoj publici: od najmlađeg do najstarijeg člana porodice. Nadam se da će srpski gledaoci ovog vikenda rado gledati nove ruske filmove na velikom platnu“, kazala je Ina Šalito.
Glumac Miloš Biković naglašava da se ruski filmovi poslednjih godina sve češće mogu videti u Srbiji.
„Neki od njih dospevaju na veliko platno skoro istovremeno kada i u Rusiji. Publika je srdačno dočekala filmove 'Led' i 'Led 2', 'Sluga', 'Hotel Beograd'. To nije povezano samo sa mojim učešćem u ovim filmovima, već uopšte sa ruskim filmskim sadržajem koji postaje sve konkurentniji. Ruski filmovi se prvo sa interesovanjem gledaju u bioskopu, a zatim na televiziji. Proletos, u okviru Međunarodnog filmskog festivala FEST u Beogradu, održana je premijera romantične komedije 'Želim da se udam' u kojoj ja tumačim glavnu mušku ulogu. To je veoma lep film o ljubavi u malom primorskom ruskom gradu Kalinjingradu“, rekao je Biković, prenosi Tanjug.
Premijera ruskog filma „Hoću muža“ sa Milošem Bikovićem - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
KULTURA
Ruska ljubavna komedija sa Milošem Bikovićem premijerno prikazana na Festu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala