- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

UEFA pozdravlja odluku Bjekovića

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaUEFA logo
UEFA logo - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Pratite nas
Predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Luka Nikola pozdravio je odluku Nenada Bjekovića da povuče kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
Nenad Bjeković, koji je aktuelni potpredsednik FSS, povukao je kandidaturu na današnjoj sednici Skupštine Saveza. Sednica je održana u Staroj Pazovi, nakon što je juče zbog nedostatka kvoruma odložena.
„Dobre vesti su da danas imamo kvorum i da je Skupština održana, u skladu sa novim Statutom, koji predviđa izbor predsednika i izbor Izvršnog odbora. Skrećem pažnju na odluku Bjekovića da povuče svoju kandidaturu. Moram da iskažem poštovanje zbog načina na koji je to urađeno. Novi izbori će biti održani u skladu sa pravilima i rokovima u skladu sa Statutom FSS. Zahvaljujući reformama sada FSS ima jak pravni temelj za stabilnost na svakom nivou. Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i njegov tim rade sjajan posao. Najvažnije je da se sačuva fokus pred Mundijal u Kataru i pruži podrška timu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija“, rekao je Nikola.
On je najavio da će UEFA pružiti podršku FSS-u da se po završetku Mundijala održe izbora za predsednika Saveza.
Žarko Zečević - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Prštalo u Pazovi: Verbalni sukob Zečevića i direktora Zvezde obeležio Skupštinu FSS
„Kao što sam već rekao, Srbija će na Mundijalu biti ozbiljan rival mojoj Švajcarskoj. Sada je kao na SP 2018. ista grupa, a želja mi je da Srbija i mi prođemo u nokaut fazu. Za kraj sve najbolje želim Piksiju i njegovom timu i da pruže ovoj zemlji nezaboravne trenutke“, naveo je Nikola.
Nova Izborna skupština FSS trebalo bi da bude održana početkom naredne godine.
„Zajedno smo sa UEFA i FSS radili na Statutu. Čestitam vam na plasmanu na SP u Katar, veličanstvenom igrom i bez poraza ste prošli u grupi protiv Portugala, ali i mog Azerbejdžana. Želim vam uspeh na Mundijalu... Takođe, ispred FIFA čestitam vam na napretku ženske selekcije. Želim da vam kažem da je neophodno da imate stabilnost i da se u naredne tri nedelje pridržavate Statuta, a mi ćemo nastaviti da vas podržavamo“, istakao je Erhan Mamedov, koji je ispred Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) prisustvovao sednici Skupštine FSS u Staroj Pazovi.
Nedavno je o situaciji u FSS u emisiji Miljanov korner govorio bivši reprezentativac Rade Bogdanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala