- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mišustin: Rusija se adaptirala na sankcije

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Mihail Mišustin
Premijer Rusije Mihail Mišustin - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Pratite nas
Nezakonite sankcije protiv Rusije pogađaju njihove autore, dok se ruska ekonomija na njih adaptira, izjavio je premijer Rusije Mihail Mišustin u video obraćanju učesnicima konferencije „Ekonomska saradnja: sunarodnici i regioni Rusije. Odgovarajući na izazove vremena“.

„Neviđene sankcije su put koji su izabrale neprijateljske zemlje. Međutim, i u trenutnim okolnostima ruska ekonomija pokazuje sposobnost adaptacije. Jednostrane i neligitimne sankcije u pogledu međunarodnog prava nanose ozbiljnu štetu onima koji ih uvode“, rekao je on.

Mišustin je obratio pažnju na to da Zapad pokušava da na Moskvu prebaci odgovornost za sve što se dešava, a posebno za svetsku krizu.
„Iako se veća inflacija na tržištima roba, sirovina i hrane pojavila mnogo pre tih događaja“, pojasnio je premijer Rusije.
Prema njegovim rečima, trenutna situacija je pre svega rezultat sistemskih grešaka i pogrešnih proračuna u makroekonomskoj, energetskoj i proizvodnoj politici najvećih zapadnih ekonomija.
Mišustin je zaključio da je ruskim vlastima, zbog ozbiljnih pritisaka Zapada i pokušaja da se ukine ruska kultura, veoma važno da podrže sunarodnike, koji vole svoju zemlju, čuvaju tradiciju ruske kulture iako žive u drugim zemljama.
Putnici sa opremom za kampovanje ukrcavaju se u voz na železničkoj stanici Padington, u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
SRBIJA
Evropljani kao ptice selice: Sele se na jug tokom zime - tako „uživaju“ u sankcijama Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala