- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask imenovao novog generalnog direktora Tvitera - sebe

Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Pratite nas
Najbogatiji čovek sveta Ilon Mask, osnivač kompanija „Spejs iks“ i „Tesla“, koji je nedavno kupio Tviter, postavio je sebe za novog generalnog direktora te društvene mreže pošto je raspustio bord direktora i najavio nove promene.
Mask je, pošto je prošle nedelje preuzeo kontrolu nad Tviterom, otpustio najviše rukovodioce kompanije, među kojima su izvršni direktor Parag Agraval, šefa finansija Ned Segal i šef pravnih poslova i politike Vijaia Gadea (koja je važila za glavnu „cenzorku“ i ugasila je nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa), predsednik borda direktora Bret Tejlor, izvršni predsednik Omid Kordestani...
On je privremeno raspustio i upravni odbor Tvitera i imenovao sebe za jedinog člana odbora, navedeno je u podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti, pišu američki mediji.
Pored Tvitera, Mask je generalni direktor i u svojim kompanijama „Tesla“ i „Spejs iks“, a smatra se i da de fakto vodi i svoju kompaniju „Neuralink“, iako u njoj nema izvršnu funkciju. Takođe, na čelu je Mask fondacije koja se bavi podržavanjem nauke i obnovljivih izvora energije.
„Vašington post“, pozivajući se na izvore bliske Masku, objavio je da njegov tim planira otpuštanju oko 25 odsto radnika u prvom krugu restruktuiranja.
Dugogodišnji Maskov pravni zastupnik, poznati advokat Aleks Spiro, vodio je razgovore o otpuštanju radnika, navodi američki list.
Mask je odmah po preuzimanju Tvitera, kog je kupio za 44 milijarde dolara, u opisu svog profila na toj društvenoj mreži dodao naziv „Glavni tviteraš“ (chief twitt).
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
SVET
Može li Ilon Mask potpuno da oslobodi Tviter
Ilon Mask nastupa preko video-veze na konferenciji Novo znanje u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SVET
„Želim da pomognem čovečanstvu“: Mask objasnio zašto je kupio Tviter
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala