- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U Rusiji završena delimična mobilizacija

© Sputnik / Pavel LisicыnMobilisani državljani Rusije na pripremama u Sverdlovskoj oblasti
Mobilisani državljani Rusije na pripremama u Sverdlovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su obustavljene sve aktivnosti u okviru delimične mobilizacije vezane za regrutaciju građana u rezervni sastav.
„Po naređenju ministra odbrane Rusije, generala armije Sergeja Šojgua, Generalštab Oružanih snaga Rusije poslao je naredbe komandantima vojnih okruga i komandantu Severne flote da do 1. novembra ove godine raportiraju o završetku mera delimične mobilizacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Kako se dodaje, u skladu sa ovim naređenjima prekinute su sve aktivnosti vojnih komesarijata, zajedno sa organima izvršne vlasti konstitutivnih subjekata Ruske Federacije, vezane za pozivom na vojnu službu građanima koji se nalaze u rezervnom sastavu.
Priprema i uručivanje poziva se zaustavljaju, dodaje se u saopštenju.
U petak je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio da su aktivnosti vezane za delimičnu mobilizaciju u Rusiji završene.
Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je 21. septembra delimičnu mobilizaciju. Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, mobilizacija je potrebna za kontrolu kontakt-linije duge hiljadu kilometara i oslobođenih teritorija u Ukrajini.
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete poligonu Zapadnog vojnog okruga u Rjazanskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
RUSIJA
Putin proverio obuku mobilisanih /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala