- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin proverio obuku mobilisanih /video/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete poligonu Zapadnog vojnog okruga u Rjazanskoj oblasti
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete poligonu Zapadnog vojnog okruga u Rjazanskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin proverio je kako teče obuka mobilisanih na poligonu Zapadnog vojnog okruga u Rjazanskoj oblasti.
Putin je na poligonu proverio koordinaciju jedinica i spremnost mobilisanih za izvršenje zadataka na području specijalne vojne operacije.
On je takođe izvršio inspekciju praktičnih vežbi iz taktičke, vatrogasne, inžinjerijske i medicinske obuke.
Ruski lider je obišao i kompleks gde mobilisani imaju vežbe gađanja u sklopu jedinica na čelu sa komandantima i instruktorima. Šefu države je prikazano kako polaznici u sastavu desantnih snaga savladavaju borbu protiv oklopnih vozila uslovnog protivnika u bliskoj borbi.
Putin je posetio i poligon na kome mobilisani usavršavaju svoje veštine gađanja pod rukovodstvom komandanata i vojnih instruktora sa borbenim iskustvom..
Ministar odbrane Sergej Šojgu podneo je Putinu raport o obuci koju prolaze mobilisani.
Šef države je saslušao Šojguov izveštaj o toku borbene obuke mobilisanih građana različitih vojnih specijalnosti, kao i borbenoj koordinaciji u sastavu jedinica.
Podsetimo, predsednik Rusije je 21. septembra objavio delimičnu mobilizaciju. Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, mobilizacija je potrebna za kontrolu kontakt-linije duge hiljadu kilometara i oslobođenih teritorija u Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala