- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Trilateralni sastanak o sudbini Karabaha: Pašinjan stigao u Soči na pregovore sa Putinom i Alijevom

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPregovori u Sočiju, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Jermenije Nikol Pašinjan
Pregovori u Sočiju, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan stigao je u Soči gde će razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i liderom Azerbejdžana Ilhalmom Alijevom, saopštila je pres služba jermenske Vlade.
Sa Pašinjanom je u Soči došao i vice-premijer Mger Grigorjan, ministar inostranih poslova Ararat Mirzojan i sekretar Saveta bezbednosti Armen Grigorjan.
Kako je ranije saopštila pres služba Kremlja, Pašinjan i Alijev planiraju da razmotre tok realizacije trilateralnih sporazuma lidera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije od 9. novembra 2020. godine, 11. januara i 26. novembra 2021. godine, i dalje korake za jačanje stabilnosti i bezbednosti u Zakavkazju.
Na inicijativu ruske strane u Sočiju će danas biti održani trilateralni razgovori predsednika Rusije Vladimira Putina, predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i jermenskog premijera Nikole Pašinjana, saopštila je pres-služba Kremlja.
Prethodni sastanak u sličnom formatu održan je u novembru 2021. godine.
Ruski mirotvorci u Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
RUSIJA
Pašinjan: Azerbejdžan se žali Zapadu na rusku vojsku u Jermeniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala