- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lacio će u gradski derbi bez Sergeja, a trener se „ugrizao za jezik“: To nisam video 50 godina

© AFP 2023 / VINCENZO PINTOSergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
Pratite nas
Lacio će u gradski derbi protiv Rome u narednom kolu Serije A morati bez „srpskog narednika“ Sergeja Milinković-Savića koji odrađuje suspenziju. Način na koji je SMS dobio žuti karton koji će ga udaljiti sa rimskog derbija je u najmanju ruku za diskusiju, a zbog toga je besan i trener nebesko-plavih Mauricio Sari.
Prema rečima trenera Lacija Marucija Sarija, Sergej nije čak ni faulirao protivnika, u dvoboju sa Salernitanom (1:3), kada mu je sudija Đanluka Mađanijeli pokazao javnu opomenu.
Lopta je bila kod reprezentativca Srbije koji je u tom 72. minutu uputio pas ka saigraču, a pod noge mu je podleteo Dilan Bron.
Sergej je posle toga nehotice zgazio na članak rivala iz Salernitane, a glavni arbitar mu je momentalno dodelio žuti karton. To je automatski imalo za posledicu da organizator igre Lacija neće moći da konkuriše za veliki derbi sa Romom zakazan za nedelju, 6. novembar.
Sergejeva suspenzija dodatno dobija na težini, ukoliko se uzme u obzir i da je Ćiro Imobile pod znakom pitanja zbog povrede mišića za derbi Rima koji je godinama unazad prvi strelac ekipe.
„Ne samo da nije bio prekršaj za žuti karton, nego nije bio ni faul. Sergej je već dodao loptu, protivnički igrač je kasnio i nije bilo načina da se izbegne kontakt. Za 50 godina u fudbalu nikada nisam video ovakav žuti karton za ekipu koja je imala posed. Ukoliko zaista kažem ono što mislim, dobiću šest meseci kazne“, poručio je strateg Lacija Sari.
Posle 12 odigranih kola Lacio zauzima četvrto mesto na tabeli Serije A sa 24 boda, dok je Roma šesta sa dva boda zaostatka.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
SPORT
Rus je postigao gol za Ginisa: Kung-fu udarac iza leđa – pravo u rašlje /video/
Zlatna boginja, pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu na Balkanu? Moguće je na zimu 2030.
Partizan - Radnički Niš, Superliga - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
SPORT
Partizanov „poker“ za Lalatovića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala