- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov „poker“ za Lalatovića /video/

© Miroslav TodorovicPartizan - Radnički Niš, Superliga
Partizan - Radnički Niš, Superliga - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Niša sa 4:0 u okviru 17. kola Superlige i vratili se na sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom. Pred nekoliko hiljda gledalaca u Humskoj, strelci za crno-bele bili su Pavlović u sedmom, Rikardo u 15. i 55. i Baždar u 83. minutu.
Iako su mnogi navijači crno-belih došli na meč s namerom da se „tradicionalno verbalno“ obračunaju sa Nenadom Lalatovićem, tener gostiju je bio izuzetno miran, presedeo je gotovo čitav meč na klupi za rezerve.
Partizan je poveo lako, već posle sedam minuta igre posle greške i poklona igrača Radničkog Andrija Pavlović je pogodio mrežu Nišlija za 1:0 lepim udarcem sa oko 20 metara.
Desetkovani gosti, koji su na ovom meču nastupili bez nekoliko standarnih igrača, gotovo nisu ni zapretili, a kada je Rikardo pogodio za 2:0 posle kornera glavom u 15. minutu bilo je jasno da bodovi sigurno ostaju u Humskoj.
Partizan je napadao i dominirao u većem delu utakmice, publika je „prozivala“ neobično mirnog Lalatovića, a Rikardo još jednim lepim udarcem u 55. povisio na 3:0.
Tačku na sigurnu i ubedljivu pobedu crno-belih stavio je mladi Samed Baždar u 83. minutu i to na prvom meču u karijeri koji je odigrao kao starter.
Partizan je ovom pobedom smanjio zaostatak za Crvenom zvezdom na sedam bodova razlike i napravio lepu uvertiru za utakmicu jeseni koju u četvrtak igra u Humskoj protiv ekipe Slovackog u Ligi konferencija.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala