- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska otkrila detalje napada ukrajinskih dronova na Sevastopolj

© Sputnik / Andreй Stanavov / Uđi u bazu fotografijaMali raketni čamac "Višnji Voločok" na vojnim vežbama Crnomorske flote.
Mali raketni čamac Višnji Voločok na vojnim vežbama Crnomorske flote. - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Pratite nas
Fragmenti pomorskih bespilotnih aparata koje je kijevski režim koristio za teroristički napad na Sevastopolj, pod rukovodstvom predstavnika Velike Britanije, otkriveni su i podignuti na površinu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
„Nakon što je odbijen teroristički napad 29. oktobra ove godine na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su učestvovali u obezbeđivanju „žitnog koridora“, olupine morskih bespilotnih aparata koje je koristio kijevski režim pod upravom predstavnika Velike Britanije su otkriveni i podignuti na površinu“, navodi se u vojnom resoru.
Kako se navodi, bespilotni uređaji su bili opremljeni navigacionim modulima kanadske proizvodnje. Ispitivanja su obavili specijalisti Ministarstva odbrane RF i predstavnici drugih državnih resora.
„Na osnovu rezultata analize informacija pročitanih iz memorije navigacionog prijemnika, utvrđeno je da je lansiranje bespilotnih aparata izvršeno sa obale u blizini grada Odese“, istakli su u Ministarstvu odbrane RF.
Bespilotne letelice kretale su se duž bezbednosne zone „žitnog koridora“, nakon čega su promenile rutu u pravcu ruske brodske baze u Sevastopolju. Koordinate kretanja jednog od uređaja ukazuju na polaznu tačku u morskom području bezbednosne zone „žitnog koridora“ u Crnom moru. Jedan od dronova koji su napali Sevastopolj mogao je da bude lansiran sa civilnog broda koji je prevozio poljoprivredne proizvode iz luka Ukrajine, zaključili su u Ministarstvu odbrane.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da su predstavnici Ratne mornarice Velike Britanije, koji se nalaze u gradu Očakovu u Nikolajevskoj oblasti Ukrajine, učestvovali u planiranju, osiguravanju i realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“. Isti britanski stručnjaci su rukovodili pripremom napada na Sevastopolj i obučavali su vojnike ukrajinskog 73. specijalnog centra za pomorske operacije.
Luka u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija: Kijev pod zaštitom koridora za izvoz žita izveo napad na Sevastopolj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala