- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nik nije jedini – i Amerikanac je digao ruku za Novaka u Melburnu

© AP Photo / Ariel SchalitNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Samo dan nakon što je Nik Kirjos poručio da želi da vidi Novaka Đokovića na Australijan openu 2023. godine, oglasio se i američki novinar Džon Verthajm koji ne želi da se ponovo cirkus od prošle godine i navija da Srbin zauzme svoje mesto na prvom Grend slemu u godini koji je osvajao rekordnih devet puta.
Svi znaju da su Novak Đoković i Australijan open dobitna kombinacija. Srbin je praktično simbol na terenima u Melburnu, gde je devet puta visoko podizao pehar namenjen najboljem.
Ipak, to mu je bilo uskraćeno u januaru ove godine zbog nekih stvari koje apsolutno nemaju veze sa sportom. Kako je Đoković posle 11 dana agonije deportovan iz Melburna, tako je automatski dobio i trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.
To bi moglo da bude promenjeno, odnosno zabrana bi mogla da bude ukinuta pošto je Đoković sportista i osoba od važnosti, pa pravni sistem pomenute zemlje može da poništi ranije izrečenu presudu i u tom slučaju bi sedmi teniser sveta mogao da se nađe na Australijan openu u januaru naredne godine.
Iako do tada ima još oko dva i po meseca u prethodna neretko se oglasi neko iz sveta belog sporta i pruži podršku Novaku Đokoviću.
Prvo Nik Kirjos koji je „gurnuo prst u oko“ svojim Australijanacima, a onda i urednik Sports ilustrejteda koji u Srbinovu korist apostrofira daleko bolju zdravstvenu situaciju u Australiji u odnosu na početak godine.
„Preporučivo je učiniti sve kako se ne bi ponovila čitava ono zbrka koja nikome nije koristila. Nadam se da će Novak dobiti odgovor u narednim nedeljama i da će se stati na kraj toj priči. Moj instikt mi kaže da će njegova trogodišnja zabrana biti ukinuta i da će moći da igra na Australijan openu 2023. godine. Zdravstvena situacija u Australiji se drastično razlikuje od one početkom godine“, istakao je Verthajm i za kraj dodao:
„Nadam se da će Novak dobiti odgovor ranije kako bismo izbegli ponovo onaj cirkus koji smo videli u januaru“.
Novak Đoković tokom Mastersa u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SPORT
Novak saznao put do rekordnog trofeja u Parizu – paklen žreb od starta!
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SPORT
Bugarski Federer čeka Medvedeva!
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SPORT
Ruski zid! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala