- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nisu ovo devedesete: Plan Zapada da zbog Rusije milionima plati udar na Orbana – neće proći

© SputnikViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Novac sa Zapada na računima mađarske opozicije namenjen je antidržavnoj političkoj subverziji koju sprovode inostrani centri moći. Kao kaznu za nedovoljnu kooperativnost u antiruskoj histeriji, Zapad je Orbanu spremio mrežu klevetnika i tužilaca spremnih da za strani novac ruše sopstvenu državu. Ovaj pokušaj je osuđen na propast.
Ovako pravnik Zoran Čvorović komentariše najnoviji pokušaj globalističkih snaga političkog Zapada da u borbi protiv jedne suverene države kao što je Mađarska i suverenističke politike koju vodi Viktor Orban „upotrebi“ opoziciju.
Da je reč o finansiranju koje se, rečima Zaharove, približava milionima dolara, obelodanio je mađarski list „Mađarska nacija“ navodeći da je u toku istraga o finansiranju liberalno-leve koalicije protivnika Viktora Orbana od strane američke nevladine organizacije Akcija za demokratiju. Izveštaji pomenute fondacije otkrivaju ne samo umešanost Evropskog saveta za spoljne odnose već i Džordža Soroša čija organizacija je zabranjena u Mađarskoj.

Nedovoljno kooperativan

Ocena o navodnom nedemokratskom karakteru političkog sistema u Mađarskoj koju su dale pojedine NVO sa političkog Zapada, kao i finansiranje opozicije, po mišljenju Čvorovića, pripada instrumentu kaznenih mera koje je globalistički Zapad upotrebljavao 90-tih godina prošlog veka.
© AP Photo / Petr David JosekBalkanski i lideri članica EU na samitu u Brdu kod Kranja
Balkanski i lideri članica EU na samitu u Brdu kod Kranja - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Balkanski i lideri članica EU na samitu u Brdu kod Kranja

„Krivično je kažnjivo i moralno neprihvatljivo da političari u jednoj zemlji primaju novac od drugih država, stranih fondacija i "NVO". To je postalo "normalno" tek devedesetih prošlog veka, kada je na vrhuncu moći globalističkog ideala "jedne svetske vlade" suverena država bila oklevetana i optužena za sva nepočinstva u istoriji".

Tada je, napominje, umesto lojalnosti svojoj državi promovisan princip lojalnosti neoliberalnoj ideologiji, a posredstvom nje globalostičkim centrima.

Instrumentarij za kažnjavanje

Moglo bi se, napominje naš sagovornik, govoriti, ne o tome da li Orban ne ispunjava demokratske zapadne standarde već da li ne ispunjava antiruske standarde političkog Zapada.

„Ne možemo reći da on vodi politiku u interesu Moskve već u interesu mađarskog naroda, ali je ta politika, prema antiruskim standardima koje je postavio politički Zapad, nedovoljno agresivna. Otuda je ovaj instumentarij mera za ocenjivanja političkog sistema zapravo sistem kažnjavanja“.

Obrnuto i naopako

Polazeći od globalističkog tumačenja demokratije, koje je bilo obrnuto i naopako, devedesetih, podseća Čvorović, postavljeni su nekakvi međunarodni standardi i nekakva mreža međunarodnih fondacija i organizacija koje su procenjivale da li je jedan politički sistem demokratski ili ne.
© Tanjug / DIMITRIJE GOLLMemorijalni defile centralnim beogradskim ulicama
Memorijalni defile centralnim beogradskim ulicama - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Memorijalni defile centralnim beogradskim ulicama

„Tada je formiran čitav sistem za međunarodno ostrakovanje nacionalnih država, među njima i SRJ. Danas je broj država viđen za kažnjavanje zbog navodno nedemokratskog karaktera političkih sistema neuporedivo veći nego broj država koje čine koaliciju političkog Zapada“.

Ocenjivači demokratije

Dok se Soroševe fondacije i NVO za "ocenu demokratije" slažu sa birokratama iz Brisela da je mađarski politički sistem pod Orbanom nedemokratski, Čvorović ukazuje da se u demokratiji legitimitet (autoritet) može jedino dobiti, kako je govorio Slobodan Jovanović, od naroda. Ocenjivan iz tog ugla Orbanov režim je, smatra Čvorović, demokratski, pošto redovno na izborima dobija ogromnu i nesumnjivu podršku mađarskih građana za politiku koju vodi.
© AP PhotoDžordž Soroš
Džordž Soroš - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Džordž Soroš

„Međutim, Soroševi "ocenjivači demokratije" ništa ne kažu o nedemokratskom karakteru Obranovih kritičara iz Brisela. Članovi Evropske komisije, kao najvišeg organa EU, nemaju ama baš nikakav demokratski legitimitet, jer građani članica EU nemaju ama baš nikakvu mogućnost da ocene njihovu politiku, da joj neposredno ili posredno daju ili uskrate podršku. Stoga mi znamo da Orbanova politika prema Rusija uživa podršku mađarskih građana, ali ne znamo da li antiruska politika Evropske komisije uživa podršku građana EU“.

Resuverenizacija u EU

To što je mađarska država pokrenula istragu protiv aktivnosti inostranih centara moći najjasniji je, smatra Čvorović, dokaz da više ne živimo u 90-im kada je globalistički projekat bio na vrhuncu moćoi.

„. Odgovor mađarske države najbolji je dokaz da je proces resuverenizacije zahvatio čak i pojedine države članice EU i da mere ostrakovanja nepodobnih političkih režima neće proći“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala