Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kult majke lažne države: Utemeljivač borbe da se razbije Srbija ima nove sledbenike

© AP Photo / Amel EmricMedlin Olbrajt na Kosovu
Medlin Olbrajt na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Neke nacije imaju očeve, a takozvano Kosovo je očito izabralo da ima majku, majku osnivača lažne državnosti - Medlin Olbrajt. Obožavanje njenog kulta koje smo videli ovih dana u Prištini ne treba da nas čudi, sva nepočinstva ove žene po svetu za Albance ne postoje, jer ona je jedan od utemeljivača njihove separatističke borbe, razbijanja Srbije.
Ovako Sagovornici Sputnjika komentarišu „Forum za žene mir i bezbednost“ koji je, uz odavanje pošte pokojnoj Medlin Olbrajt održan proteklog vikenda u Prištini.
Olbrajtova je, prema ranijim planovima, trebalo da bude glavni govornik na ovom skupu, kao žena koja je pomogla borbu za kosovsku nezavisnost, ali i ona koja je osnažila druge žene na tu borbu.
O tome je na Forumu govorila predsednica takozvanog Kosova Vjosa Osmani, a na principe politike Olbrajtove osvrnuo se i državni sekretar SAD Entoni Blinken, koji je rekao da je NATO na Kosovu uradio ispravnu stvar, ali i bivši vrhovni komandant NATO za Evropu Vesli Klark koji očekuje da Kosovo postane deo EU i NATO.
© AFP 2023 / Nicholas KAMMHilari Klinton i Medlin Olbrajt
Demokratski predsednički kandidati SAD Hilari Klinton (L) govori sa bivšim državnim sekretarom Medlin Olbrajt - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Hilari Klinton i Medlin Olbrajt

Medlin za Albance – utemeljivačica “države”

"Organizovanje ovog skupa na inicijativu Amerike samo se nadovezuje na ogroman pozitivni imidž koji Olbrajtova već ima na takozvanom Kosovu. Albanci je odavno slave kao utemeljivača svoje lažne države", kaže za Sputnjik istoričar Dragomir Anđelković i podseća da je nekadašnjem državnom sekretaru još za života podignut spomenik u Prištini.
Njegov kolega Srđa Trifković smatra da je Medlin Olbrajt, nažalost, mnogo više od majke kosovske lažne države, da postaje proročica ženskog militarizma koji vlada silom, nasiljem i prinudama, bez bilo kakavog moralnog kompasa.
"Taj militarizam oličen je u njenoj čuvenoj maksimi da je smrt pola miliona iračke dece, kao posledica američkih sankcija, bila cena vredna plaćanja. Taj kult koji promoviše odsustvo moralnog kompasa u potrazi za globalnom dominacijom punog spektra ima i svoje naslednice, one vladaju silom, nasiljem i prinudama, bez bilo kakavog moralnog kompasa", kaže Trifković.

Ko su sledbenice kulta Medlin Olbrajt

On dodaje da su sve naslednice sprovodile, a neke i dalje sprovode politiku Olbrajtove u južnoj sprskoj pokrajini. Prva je Hilari Klinton, koja je bila na čelu Stejt dipertmenta 10 godina nakon što je Olbrajtova napustila tu funkciju. Sledeća Samanta Pauer, jedna od glavnih zagovornica mita o srebrničkom genocidu, zatim Viktorija Nuland, žena koja je delila kolačiće na Majdanu, koja je u januaru ove godine izjavila da će Severni tok 2 nestati, ukoliko Rusija napadne Ukrajinu.
Trifković dodaje da je poslednja, ali ne i najmanje važna sledbenica kulta Medlin Olbrajt trenutna ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok, koja ističe da je Hilari Klinton njen uzor.
„Ona je zapravo najratobrniji atlantistički uticajni glas unutar nemačkog kabineta. Sve one imaju zajedničku nit, koriste silu, nasilje i prinudu, ne kao poslednji, već kao prvi adut i prvo sredstvo. Ali, koriste i pol kao apriorno pokriće i odbranu od bilo kakve replike, jer za pripadnike ovog postmodernog globalističkog ženskog sestrinstva, bilo koja kritika upućena njima, odmah se proglašava kao odraz seksizma i mizogonije“, kaže Trifković.
© AP Photo / Armin DurgutMinistarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok, uzor joj je Hilari Klinton
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok, uzor joj je Hilari Klinton

Ostavljaju pustoš na svim meridijanima

Anđelković dodaje da, iako je reč o činjenicama, ženama koje su oličenje američke hegemonističke politike, koja za sobom ostavlja pustoš na svim meridijanima, oni koji uzdižu Olbrajtovu na nivo kulta to ne vide, jer im jednostavno nije važno.
"Za Albance je to sve irelevantno, oni veličaju onoga ko im je doneo korist. Olbrajtova se u velikoj meri izborila za njih. Ono što je najvažnije, ona je jedna od inspiratora agresije na Srbiju. Olbrajtova je možda i veći inspirator bombardovanja od samog Bila Klintona. On se dugo kolebao, čini se da je ipak posmatrao stvari iz šire perspektive, a ona je uporno lobirala u prilog intervencije. Iz ugla kosovskih Albanaca, to je jedino bitno", kaže Anđelković.

“Ženski princip”

Skup u Prištini veličao je Medlin Olbrajt, ali i glavni feministički pristup njenog kulta, kako kaže Trifković, pa je istorija takozvanog Kosova predstavljena i kroz takozvani ženski princip, kao priča o Albankama koje su uzele oružje da "zaštite svoju zemlju".
Iako je takozvano Kosovo pohvaljeno, američki zvaničnici su istakli da je "neophodno da se ustane protiv tirana i svih onih koji koriste silu da prekrajaju granice drugih država", ta da na Kosovu "ima još dosta posla".
"Sve što se dešavalo u Prištini, očekivano je, uključujući i izjave govornika koje su gotovo iste od kada su se odlučili na agresiju na Srbiju. Tu nema iskoraka, bilo bi neobično da nisu dali takve izjave, davali su ih sve vreme, kao što i Albanci slave Medlin Olbrajt. Ovde se radi o kontinuitetu separatističke politike i podrškci koju imaju od Amerike", kaže Anđelković.
Forum, poznatiji kao WPS (Women, peace, security), po prvi prvi je održan na takozvanom Kosovu, koje se na Samitu za demokratiju, održanom u Sjedinjenim Američkim Državama prošle godine, obavezalo da će ga organizovati u Prištini.
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
SRBIJA
Blinken u Prištini protiv „prekrajanja granica“, a sve u čast Olbrajtove koja je prekrajala Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala