Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Gradonačelnik Leposavića: Nema Srbina na Kosovu koji će pristati da mu oduzimaju tablice i slobodu

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPlakati i grafiti u Severnoj Mitrovici uoči isteka roka za preregistraciju
Plakati i grafiti u Severnoj Mitrovici uoči isteka roka za preregistraciju - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić povodom odluke Vlade Kosova da ne odlaže preregistraciju vozila na RKS tablice koja ističe 31.oktobra, već da prvo opominje, a zatim i kažnjava Srbe sa 150 evra, kaže za Kurir da niko ne sme da se zavarava da je Aljbin Kurti odložio ili promenio mere o tablicama.
„Njegova namera ostaje ista kao i mesecima unazad, da izazove krize i tenzije i jednostranim merama Srbima onemogući osnovno ljudsko pravo na slobodu kretanja, s krajnjim ciljem proterivanja Srba i svega srpskog sa Kosova i Metohije. Pa zašto gradi nelegalna utvrđenja i baze na severu pokrajine, konkretno dve u Leposaviću“, kaže Todić za Kosovo onajn.
Todić napominje da takve baze služe za zastrašivanje srpskog naroda.
„To nisu nikakvi humanitarni centri, nego nelegalne baze koje služe za zastrašivanje srpskog naroda i to svakodnevno i čine naočigled međunarodne zajednice. Zato jasno poručujem da ćemo mi Srbi na prve mere odmazde i nekakve novčane kazne, kojima nam preti Priština, da pružimo čvrst i jasan narodni odgovor i demokratski otpor, jer nema tog čestitog Srbina na severu Kosova i Metohije koji će pristati da mu iko oduzima legalne i legitimne tablice i oduzima slobodu. U tome nismo sami i imamo snažnu podršku i razumevanje naše države Srbije i predsednika Vučića“, zaključio je Todić.
Centar Prištine - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
SRBIJA
Britanski izaslanik: Zajednica srpskih opština nije pretnja za Prištinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala