- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Zvezda i Partizan su najveći problem srpskog fudbala“

© Foto: Skrinšot/FK Partizan BeogradGordan Petrić, Partizan
Gordan Petrić, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić smatra da su Crvena zvezda i njegov klub glavni problem srpskog fudbala. Iskusni stručnjak govorio je uoči sutrašnjeg meča Superlige sa Radničkim iz Niša, ali se osvrnuo i na nedavna dešavanja i buru u javnosti.
Njegov tim remizirao je u prošlom kolu sa Javorom (3:3), dok je Crvena zvezda u sedmom minutu sudijske nadoknade savladala Radnički iz Niša sa 2:1. Posle toga usledio je „rat saopštenjima“ večitih rivala, a Petrić smatra da Zvezda u poslednjih nekoliko godina ima pomoć sudija.
„Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan. Trenutno, zadnjih godina, problem pravi Zvezda. Ono što ja sigurno znam je da ćemo se boriti da odigramo na najbolji mogući način svaku utakmicu. Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi, nego dresirana pudlica u cirkusu. Nema više pritiska, šta god da se desi“, izjavio je Petrić.
Trener Partizan ostaje pri stavu da ne bi voleo da se narod posvađa zbog fudbala.
“Mogu da osetim da se nešto dešava i kao trener i kao funkcioner sam mogao. Da ne bude da se žalim, imao je i Partizan u prošlosti situacije da mu neko progleda kroz prste, kao što sada ima Zvezda. To se odnosi na sudije. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi. Trebalo je da završimo 3:1 protiv Javora. Nama saopštenja ne trebaju. Nismo bili slikari, bavimo se ovim poslom. Ne verujem da je Javor poslao ono saopštenje“, istakao je Petrić.
Kormilar crno-belih dao je konkretan primer sudijske protekcije prema Partizanu.
„Za start Meniga protiv Javora koji je bio za žuti karton sam pitao sudiju zašto ne da žuti karton. Sudi ono što vidiš i nemaš problem što se tiče nas. Meni ta pomoć ne treba, vi se slažete da je ono žuti karton, okrenuo sam se i izvinio što sudija nije dao mom igraču žuti karton. Sve dok ne dođe do toga, Zvezda i Partizan su problem srpskog fudbala“, napomenuo je Gordan.
Što se tiče duela sa Nišlijama, ima samo jednu želju:
„Neka bude 1:0, samo da se završi bez povreda jer u četvrtak imamo utakmicu sezone za klub, igrače i za mene“, poručio je Gordan Petrić.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
SPORT
Alarm u Srbiji zbog vesti s Apenina – Dušan mora na „prinudni odmor“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala