- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alarm u Srbiji zbog vesti s Apenina – Dušan mora na „prinudni odmor“

© AP Photo / Armando FrancaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Napadač Juventusa Dušan Vlahović koji se povredio u porazu od Benfike (4:3), ujedno i oproštajnom meču torinskog kluba iz Lige šampiona, moraće na malo dužu pauzu nego što se prvobitno prognoziralo. Tu vest lansirao je ugledni „Tutosport“, koji piše da povreda mišića zahteva mirovanje zbog čega će reprezentativac Srbije propustiti nekoliko mečeva.
Alarm za Srbiju jer je do Mundijala u Kataru ostalo manje od mesec dana, a vesti koje su stigle sa Apenina nisu dobre. Tutosport je objavio da će Dušan Vlahović gotovo sigurno propustiti utakmicu sa Lećeom u Seriji A ovog vikenda, kao i da neće konkurisati za mesto u timu za meč poslednjeg kola Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom i derbi sa Interom koji je na programu naredne sedmice.
Razlog za to problem koji pravi aduktor mišića noge. Bol koji oseća napadač Juventusa zahteva mirovanje. Prema navodima italijanskih medija bol zbog nezgodne povrede se javlja i u donjem delu stomaka, pa je bivši napadač Partizana i Fiorentine prinuđen da odmora.
Juventus igra košmarnu sezonu, eliminisan je iz Lige šampiona, primio je za poluvreme od Benfike čak tri gola što se klubu takve reputacije nikada u istoriji nije dogodilo. Navodno Juventus može da čeka i januar da se Vlahović u potpunosti oporavi, ali je Srbiji preko potreban za Mundijal u Kataru koji će startovati 20. novembra.
Miravanje i samo mirovanje su nada da bi Vlahović mogao da se stavi na raspolaganje Srbiji i Piksiju i da bude u avionu koji će krenuti put Katara narednog meseca.
Vlahović je ove sezone u Seriji na 10 utakmica postigao šest golova uz jednu asistenciju. Kada je učinak u reprezentativnom dresu u pitanju postigao je osam pogodaka na 16 mečeva i u poslednje vreme čini udarni napadački tandem sa rekorderom po broju golova za Srbiju - Aleksandrom Mitrovićem.
Reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić  - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
SPORT
„Tobdžije“ su odredile metu – milioni su spremni za „srpskog narednika“
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SPORT
„Marko se zaljubio u Rusiju“ – najavljen povratak srpskog trenera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala