- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda se vraća na mesto uspeha: Prošlost ne može da se izbriše, lojalan sam!

© Foto: FK Crvena zvezdaDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Dejan Stanković proveo je punih 10 godina braneći boje Intera sa kojim je osvojio sve što se osvojiti može, a sada sa Sampdorijom u ulozi trenera stiže na „Đuzepe Meacu“. Ipak, popusta za bivši klub neće biti, jer, kako je Deki sam istakao, lojalan je!
Prošlost je nešto što Dejan Stanković nikada neće izbrisati. Za deceniju provedenu u Interu, je u najavi meča 12. kola Serije A, rekao da mu je to najlepši period u životu, ali sada radi u Sampdoriji i učiniće sve da ostvari što bolji rezultat.
U ponedeljak je Stanković upisao prvenac na klupi Sampdorije u italijanskom šampionatu, pobedivši Kremoneze u gostima (1:0).
Ali, težak raspored je prouzrokovao da već u sledećem olu Deki i Sampa gostuju vicešampionu koji je podigao formu, što potvrđuje ubedljiva pobeda nad Plzenjom (4:0) u Ligi šampiona sredinom nedelje, i plasman u osminu finala elitnog takmičenja.
Stanković je kao igrač sa Interom od 2003. do 2013. godine osvojio šest Skudeta, Ligu šampiona i četiri trofeja u Kupu Italije.

„Moja prošlost je nešto što ne možete i ne smete da izbrišete. Nikada to neću obritsati jer je u pitanju najboljih 10 godina mog života. Deset godina uspeha! Ovaj put se vraćam kao protivnik sa svojom Sampdorijom. Navijači Intera dobro znaju, a siguran sam da znaju da sam lojalan i da ću biti odan u ovom meču. Biću odan svojoj Sampdoriji“, rekao je bivši strateg Crvene zvezde.

Stanković je svestan da njegovu ekipu očekuje izuzetno težak zadatak, pošto je Inter na dalekoj sedmoj poziciji i mora da krene da niže pobede u Seriji A, gde zaostaje za liderom Napolijem osam bodova. Sampdorija je tek 18. i ima ogromnih problema, ekipa je prvu pobedu ostvarila tek pre šest dana...
„Sigurno je da ćemo pokušati da damo sve od sebe. Trudićemo se da budemo organizovani jer Inter prolazi kroz pozitivne trenutke. Napreduju fizički i psihološki, videlo se protiv Plzenja u Ligi šampiona, a Inzagi je sjajan trener. Na nama je da budemo strpljivi i organizovani. Moramo da budemo koncentrisani da se branimo i da ne padamo psihološki“, rekao je Stanković i za kraj je poručio:
„Nije lako igrati na Meaci. Moramo da izađemo čiste glave, jer je fudbal 11 na 11. Motivacije ne sme da nedostaje. Potrudiću se da moji fudbaleri odigraju lepu utakmicu bez opterećenja“, istakao je trener Sampe.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
SPORT
Alarm u Srbiji zbog vesti s Apenina – Dušan mora na „prinudni odmor“
Reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić  - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
SPORT
„Tobdžije“ su odredile metu – milioni su spremni za „srpskog narednika“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala