- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Potrebne nove mere zaštite na arktičkim granicama

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Severne flote
Vojne vežbe Severne flote - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Situacija koja se odvija na arktičkim granicama Rusije zahteva jačanje obalske straže i usvajanje niza drugih preventivnih mera, izjavio je vice-premijer i opunomoćeni predstavnik ruskog predsednika za Daleki istok Jurij Trutnjev.

„Trenutna situacija zahteva da se posebna pažnja pokloni ovom pitanju, uključujući jačanje obalske straže i brojne druge preventivne mere“, rekao je Trutnjev na sednici Prezidijuma Državne komisije za pitanja razvoja Arktika.

On je istakao da „treba raditi u veoma teškom vremenu dok traje specijalna vojna operacija, a uporedo s njom i ogroman spoljnopolitički pritisak na našu zemlju“.
Pored toga, pozivajući se na prvog zamenika rukovodioca pogranične službe Federalne službe bezbednosti, Trutnjev je ocenio da nikakvih problema sa zaštitom arktičkih granica Rusije nema.
„Bilo je nekih, recimo, želja vezanih za rokove izgradnje brodova koji su neophodni za zaštitu naše Otadžbine. Ovaj nalog je dat Ministarstvu industrije, a i brodograditeljske kompanije će se takođe time baviti“, precizirao je vicepremijer.
Trutnjev je danas održao sednicu Prezidijuma Državne komisije za pitanja razvoja Arktika, na čijem dnevnom redu je bilo i pitanje obezbeđenja zaštite državne granice Rusije u Arktičkoj zoni.
Prezident RF Vladimir Putin na vstreče s rabotnikami kosmodroma Vostočnый v sboročnom cehe raketы-nositelя - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Putin: Arktik prostor za saradnju a ne za geopolitičke igre
Zaleđena voda na Arktiku - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SVET
SAD predstavile novu strategiju za Arktik kako bi se takmičile s Rusijom i Kinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala