- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jerevan spreman da gradi odnose sa Bakuom po principima koje je predložila Rusija

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaVršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan
Vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan  - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Jermenija je spremna da uspostavi međudržavne odnose sa Azerbejdžanom prema principima koje je predložila Rusija, saopštio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan.

„Jermenija je početkom septembra pristala da deluje na osnovu glavnih principa i parametara za uspostavljanje međudržavnih odnosa između Jermenije i Azerbejdžana, koje je predstavila Rusija. Spremni smo da to potvrdimo u Sočiju. Nadamo se da će Rusija podržati svoje predloge“, napisao je Pašinjan na Tviteru.

Danas, 28. oktobra održaće se vanredna sednica Saveta organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB). Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, sednica će se održati u okviru pripreme za sastanak lidera Rusije, Jermenije i Azerbejdžana u Sočiju 31. oktobra.
Ranije je Pašinjan saopštio da će Jerevan inicirati sastanak Saveta kolektivne bezbednosti ODKB kako bi se razgovaralo o situaciji na granici sa Azerbejdžanom.
Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom obraćanja na plenarnoj sednici međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“ izjavio da Rusija teži rešavanju sukoba između Jermenije i Azerbejdžana, ali da ne namerava da bilo šta nameće. Moskva će, kako je rekao, podržati bilo koji izbor jermenskog naroda.
Zastave Nagorno-Karabaha i Jermenije na Trgu Slobode u Stepanakertu - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
RUSIJA
Jermenija želi potpisivanje mirovnog sporazuma sa Azerbejdžanom do kraja godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala