- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask zvanično postao vlasnik Tvitera i povukao prve poteze

© AP Photo / Patrick PleulIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Američki milijarder Ilon Mask, osnivač „Tesle“ i „Spejs iksa“ i najbogatiji čovek sveta, zvanično je postao vlasnik društvene mreže Tviter, nakon višemesečnih pregovora sa akcionarima.
Mask je nakon preuzimanja kompanije otpustio nekoliko rukovodećih ljudi u kompaniji i najavio dodatne otkaze, prenosi Rojters.
Među otpuštenima su izvršni direktor Tvitera Parag Agraval, finansijski direktor Ned Segal i šefica pravnih poslova i politike Vidzaja Gadea. Ilon Mask je ranije optužio prethodno rukovodstvo da su njega i investitore obmanuli o broju lažnih naloga na platformi.
Mask se oglasio posle preuzimanja Tvitera na toj društvenoj mreži, gde ima više od 110 miliona pratilaca.
On je napisao „Ptica je oslobođena“, aludirajući na simbol Tvitera koji je predstavljen kao stilizovana ptica.
Rekao je da želi da „pobedi“ spam botove i učini javno dostupnim algoritme koji određuju kako se sadržaj predstavlja korisnicima i spreči da platforma postane mesto mržnje i podela. Mask zasad nije izneo pojedinosti o tome kako će sve to postići i ko će voditi kompaniju.
Tviter je u aprilu prihvatio Maskovu ponudu od 44 milijarde dolara, ali je u međuvremenu došlo do nesuglasica i međusobnih optužbi između kompanije i Maska.
Najbogatiji čovek sveta hteo je da povuče ponudu za preuzimanje Tvitera jer mu, kako je tvrdio, nije predstavljen pravi broj lažnih naloga, odnosno bilo ih je znatno više nego što je navedeno. Kompanija Tviter zbog toga je zapretila tužbom, a sud u Delaveru dao je rok Masku da do danas završi preuzimanje, ili će započeti sudski postupak po tužbi.
Ilon Mask ulazi u upravnu zgradu Tvitera - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SVET
Ilon Mask ušao u Tviter na neobičan način /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala