Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić: Nemojte da nas na KiM terate da moramo da se branimo

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Veoma je bitno da se održi politička stabilnost i mir, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, a povodom situacije na Kosovu poručio je da „pogroma neće biti, i nemojte da nas terate da moramo se branimo, a mi nikoga nećemo napadati“.
Što se tiče Srbije, mi smatramo da treba učestvovati u dijalogu, i nema potrebe da provociramo i damo priliku da neko kaže da je Srbija remetilački faktor, ali kakve korake će preduzeti zapadne zemlje, to je pitanje, kao i kakva je uloga NATO odnosno KFOR, rekao je Dačić za TV Pink.
Naglasio je da bi NATO i KFOR trebalo da osiguraju mir i da niko ne može da narušava bezbednost građana, uključujući Srbe na severu.
„Naše poruke su da ćemo sve da učinimo za mir, ali da naravno da ćemo sve učiniti da zaštitimo Srbe – ali, šta su posledice? Šta su posledice po Kurtija i Prištinu ako se ne slože sa odlaganjem roka za preregistraciju – Kurti zna da neće snositi posledice, za razliku od Srbije, kojoj prete ‘batinama'“, rekao je Dačić.
Ocenio je da nema mira bez pravednog rešenja, a da zapadne zemlje time što Srbiju stavljaju pod pritisak narušavaju stabilnost u regionu jer hoće da kroz Ukrajinu reše i pitanje Kosova, „tako da mi ispadnemo, na to su navikli – kolateralna šteta“.
Kada je reč o odnosima Srbije i Rusije, Dačić je naveo da „ljudi često zaboravljaju da mi i kada govorimo o Rusiji, mi mislimo na Rusiju, ali mi mislimo na Srbiju“.
„Ovde je reč o tome kako će Srbija da zaštiti svoje nacionalne interese“, rekao je Dačić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SRBIJA
Vučić: Dobili smo demarš od predstavnika Kvinte i EU, to što navode je notorna laž /video/
Plakati i grafiti u Severnoj Mitrovici uoči isteka roka za preregistraciju - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SRBIJA
Prenesite celom svetu tačno kako smo rekli! Srbi sa severa Kosova za Sputnjik o tenzijama koje prete
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala