- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ajde, popij jednu rakiju za mene“ – Trinkijeri opet zabavio srpske novinare

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaški trener Andrea Trinkijeri
Košarkaški trener Andrea Trinkijeri - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Posle nekog vremena Andrea Trinkijeri ponovo u Beogradu. Nije se nekadašnji trener Partizana proslavio sa Bajernom u duelu protiv Crvene zvezde, ali je pokazao da ga humor i dalje na napušta, iako njegov tim jedini u Evroligi ne zna za trijumf posle pet kola.
Jedna od novinarki prisutnih na konferenciji za medije upitala ga je koja je razlika između ovog Bajerna i onog koji se pre nekoliko meseci bori za plasman na F4.
„Iskreno, ne kapiram šta želite da vam kažem. Ja se ništa više ne sećam, to je praistorija. Nova ekipa, nova sezona, nova hemija. Ne bih bio dobar u mom poslu ako ovako gledam. Ako igrate četvrtfinale plej-ofa, tu ima osam meseci rada, sada smo opet na početku. Dva igrača su tu tek prvi put, posle prvog treninga igrala večeras. Ne može se ništa reći, jer ništa nema između ta dva tima", ocenio je Italijan.
Nije mu se dopalo ni pitanje kolegenice oko toga da li strahuje za svoj posao.
„Nije prijatno sigurno, ali kako dalje. Imamo utakmicu za 36 sati, pripremaćemo se, ja se uopšte ne brinem. Žalgiris je išao u plej-of, a startovali su sezonu sa 1-10. To je izvan moje kontrole, to je baš balkanski način. Uopšte mi je nije prošlo. Može da se desi, i onda šta ćemo. Hajde, popij rakiju za mene večeras ili dobro vino ako znate koje je dobro", našalio se Trinkijeri.
Razlog za poraz Bajerna od Zvezde vidi u lošem šutu za tri poena - 7/31.
„Kada igraš ovakve utakmice, jako je potreban šut. Zvezda je bila stavila autobus u reket. Moraš malo da raširiš teren i da nastaviš da šutiraš. Nema nikakvog drugog recepta. Znamo da su dobri šuteri, naši nisu danas pogodili i idemo dalje“, pojašnjava Trinkijeri.
Luka Vildosa, Zvezda - Bajern, Evroliga, košarka - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SPORT
Argentinac vodio Zvezdu do prve pobede u Evroligi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala