- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

UN: Nemamo mogućnosti da istražimo optužbe Rusije u vezi bioloških laboratorija u Ukrajini

© Sputnik / Alekseй VitvickiйZgrada stalnog predstavništva Rusije u UN u Ženevi
Zgrada stalnog predstavništva Rusije u UN u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Pratite nas
Ujedinjene nacije nemaju ni mandat ni tehničke mogućnosti da istraže optužbe Rusije u vezi sa aktivnošću bioloških laboratorija u Ukrajini, izjavio je zamenik visokog predstavnika UN Adabej Ebo.
„Poznamo nam je da je Rusija uputila zvaničnu žalbu u skladu sa članom šest Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja u vezi sa aktivnošću bioloških laboratorija u Ukrajini. Kako je visoka predstavnika UN za pitanja razoružavanja Izumi Nakamicu govorila u martu i aprilu ove godine, UN nisu upoznate ni sa kakvim programima biološkog oružja. To važi i danas. Takođe bih hteo da napomenem da UN trenutno nemaju ni mandat, ni tehničke i operativne mogućnosti da istraže te informacije“, rekao je on.
Prethodno je Rusija podnela zvaničnu žalbu protiv SAD i Kijeva zbog aktivnosti američkih vojno-bioloških laboratorija u Ukrajini.
Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Sednica Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
RUSIJA
Rusija podnela žalbu SB UN protiv SAD i Ukrajine zbog bioloških laboratorija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala