- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan sa Azurne obale vidi osminu finala: „Nema mesta za nervozu“

© Foto: FK PartizanSlobodan Urošević, Partizan - Čukarički
Slobodan Urošević, Partizan - Čukarički - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Pratite nas
Partizanova ekspedicija stigla je na Azurnu obalu gde s prvog mesta Grupe D napada osminu finala. Za to im je potrebno da ostanu neporaženi na teškom gostovanju Nici u petom kolu Lige konferencija koje je zakazano za 18 časova i 45 minutu.
Nica koja je letos dovela veliki broj novih fudbalera i uložila je ozbiljan novac za pojačanja koje je želeo trener Lusijan Favr igra ispod očekivanja, pa će protiv crno-belih imati imperativ pobede kako bi o(p)stali u Ligi Evrope, gde trenutno zauzimaju drugu poziciju iza srpskog vicešampiona.
Partizan je u odličnoj situaciji, što su mu omogućile, pre svega, fantastične partije u dvomeču sa Kelnom (dva pobeda), dok posle meča sa Nicom sledi utakmica kod kuće sa češkom ekipom Slovacko.
Ipak, četa Gordana Petrića želi već u Francuskoj da izbori evropsko proleće, strateg crno-belih, po običaju je smiren.

„Nema mesta za nervozu, jer imamo prednost na tabeli. Ne razmišljam o tome da li ćemo biti prvi ili drugi, meni je bitno da ispunimo cilj koji smo postavili kad smo počeli da igramo ove utakmice, a to je da igramo na proleće evropski fudbal. E sad, šta će biti, videćemo. Bilo bi lepo da mi dobijemo taj meč protiv Nice i da možemo mirnije da igramo poslednje kolo, ali ja sam siguran da će momci biti koncentrisani i da će dati svoj maksimum. Pokušaćemo sve da završimo u četvrtak. Oni su svesni svega ovoga“, rekao je Petrić na konferenciji.

Kada je startnih 11 u pitanju očekuje se da će Partizan zaigrati u standardnoj formaciji 4-2-3-1.
Među stativama će biti Aleksandar Popović, na desni bok će Marko Živković, dok će stub odbrane činiti Svetozar Marković i Igor Vujačić, a levo će dejstvovati kapiten Slobodan Urošević koji je u sjajnoj formi.
Ispred njih biće „dva osigurača“ Hamiru Traore i Kristijan Belić. Ofanzivni trio ispred njih biće - Fuseni Dijatabe (desno), Bibras Natho koji će biti zadužen za kreaciju, a levo će bitisati Kvinsi Menig.
Nema dileme kada je mesto u napadu u pitanju, a tu je čovek zadužen za postizanje golova - Rikardo Gomeš.
Fudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SPORT
Zvezda bez „magije“ ide na sve ili ništa protiv Turaka
Antonio Konte - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SPORT
Haos u Londonu! Englezi besni, Italijan isključen: „Poništili su nam regularan gol“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala