- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda bez „magije“ ide na sve ili ništa protiv Turaka

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić
Fudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Pratite nas
Biti ili ne biti za Crvenu zvezdu u Evropi. Šampion Srbije od 21 čas na Marakani dočekuje Trabzon u petom kolu Lige Evrope, u meču u kojem samo pobeda uliva nadu crveno-belima da bi u poslednjem kolu protiv Monaka mogli da se nadaju čudu i nokaut fazi. U suprotnom ih očekuje Liga konferencija ili eliminacija sa evropske scene.
Svestan je i trener Miloš Milojević pritiska koji sa sobom nosi pomenuti susret, pa će mu zbog toga igrati isključivo fudbaleri koji su u najboljoj formi.
Sve to ukazuje da na terenu od prvog sudijskog zvižduka neće biti mesta za Zvezdinog „magika“ Aleksandra Kataija, dok će „ključevi igre“ biti povereni Mirku Ivaniću, levo će biti hitronogi Stefan Mitrović, a desno Osman Bukari.
Zvezdi će u meču istine protiv Turaka biti preko potrebna podrška s tribina.
„Fudbal se igra zbog navijača i onih koji dođu na stadion i zbog onih koji kod kuće gledaju. Ipak, Zvezda je mnogo više od toga, jer imamo milionski auditorijom širom sveta i osećamo tu podršku. Najviše nas raduju,naravno, oni koji dođu na stadion, jer se vidi da se to jedinstvo pretvara u kvalitet na terenu. Pozivam ih da dođu u što većem broju i da daju nam podršku, a naše je da pružimo maksimum“, rekao je Milojević.
Zvezda je poslednjeplasirana u Grupi H sa tri boda, Trabzon i Monako imaju po šest, dok lider Ferencvaroš, koji dočekuje Monako u Budimpešti, ima devet poena. Jasno je ko dan u kakvoj poziciji su crveno-beli.
Standings provided by Sofascore
Zato Zvezdi samo pobeda igra ukoliko želi da nastavi da sanja san po imenu Liga Evrope.
U bitku sa Turcima petostruki uzastopni šampion Srbije bi trebalo da zaigra u formaciji 4-2-3-1.
Kapiten Milan Borjan biće među stativama, a ispred njega će doći do male rokade, odnosno do nečega što je kod Dejana Stankovića bila praksa.
Naime, na desni bok će se ponovo preseliti Strahinja Eraković, dok će u srcu odbrane miti Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović. Levi bek - Milan Rodić, tu dileme nema!
Dva zadnja vezna biće Gelor Kanga, a umesto rovitog i nedovoljno oporavljenog Kingsa Kangve, trebalo bi da zaigra Slavoljub Srnić koji je neretko imao ulogu „vatrogasca“.
Tri ispred njih biće već pomenuti Bukari, Ivanić i Mitrović, dok će špic napada predvoditi heroj trijumfa u Nišu - Aleksandar Pešić.
„Što se tiče Pešića, a to sam rekao i u svlačionici igračima, on je primer da kada i ne ide dobro, trudom, radom i zalaganjem možete da se vratite u formu. Uvek postoje dve opcije: da odustanete ili da se borite. On je izabrao drugu. Nametnuo se zalaganjem da ekipa radi za njega, jer je i on to činio za tim, kada mu skor nije bio dobar. U svkaom trenutku sam pričao da će i to doći i da je normalna adaptacija centarfora na igru, trenera, saigrače. Nije to jednostavno, ali nije ni komplikovano jer postoji način da se radi dobro i da se tako izađe iz krize. On je imao dobar odnos prema obavezama i nadam se da će tako i nastaviti, da će momci to znati da materijalizuju“, rekao je Milojević.
Kada je ono najvažnije u pitanju, a to su Turci na terenu u „paklu“ Marakane, Milojević je bio kratak i jasan.
„Očekivanja su uvek ista. Želimo pobedu. U svakoj utakmici u Ligi Evrope smo bili ravnopravan rival i detalji su odlučivali, niko nas nije nadigrao. Nekada budem preoštar u ocenama, ali na toj utakmici u Trazbonu smo sve vreme bili u igri i imali nekoliko dobrih poziciuja. U Evropi odlučuju sitnice, jer su sve ekipe kvalitetne. Nadam se dobroj utakmici, sjajnoj podršci sa tribinama i povoljnom rezultatu za nas“, rekao je Zvezdin strateg Miloš Milojević.
Zvezda je u Turskoj poražena rezultatom 2:1 i sada je na ekipi da pokaže karakter, revanšira se rivalu i pokaže da poseduje kvalitet da ostane deo Lige Evrope. Bar do tog poslednjeg kola, kada sledi gostovanje u Kneževini gde će pasti odgovor ko ostaje u Ligi Evrope, ko će u Ligu konferencije, a ko ostaje kod kuće.
Antonio Konte - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SPORT
Haos u Londonu! Englezi besni, Italijan isključen: „Poništili su nam regularan gol“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SPORT
Nemac došao u Mančester i odmah tražio da mu dovedu Vlahovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala