- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Narod je svoje izabrao. Okupimo se oko Srpske“: Dodik se obratio narodu /video/

Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republuka Srpska pokazala da je demokratsko društvo sa visokim standardima i sa svim vrednostima koje krase jednu odgovornu naciju kao što je srpski narod u RS.

„Mislim da trebamo da se okupimo oko Republike Srpske i oko njenih vrednosti. Čekaju nas dosta teška i izazovna vremena, ne ovde nego na globalnom i regionalnom nivou, a to će se neminovno odraziti i na Republiku Srpsku“, poručio je Dodik u svom prvom obraćanju nakon današnje objave CIK BiH.

Njegov primarni cilj, kako je rekao, biće interes Republike Srpske.
„Ja sam dobio podršku naroda u RS. Drago mi je što smo bili odgovorni u noći izbora kada smo saopštavali rezultate. Smatram da bez obzira na sve, i kako je ko glasao, sada moramo da se okupimo svi zajedno oko RS i oko naših vrednosti. Narod je svoje izabrao. Drago mi je što je narod to potvrdio i na velikom mitingu. Meni daje novu snagu“, naveo je Dodik.
Kako je rekao, kao predsednik republike pokušaće da bude građanin svima i zahvalio se svima koji su učestvovali na izborima u Srpskoj.

„Pozivam sve političke faktore na stabilnost, mir, na saradnju i na razumevanje. Trebaće nam dosta umeća da svi zajedno razumemo o čemu se radi u narednim vremenima“, rekao je Dodik.

Ovi izbori su, kako je naveo, pokazali da je RS zdravo političko društvo, a da su Srbi u Srpskoj iskusan i zdrav politički narod.
Podsećamo, CIK BiH donela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
REGION
CIK BiH: Milorad Dodik novi predsednik Republike Srpske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala