- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu poručio stranim kolegama: Rusija ne namerava da upotrebi nuklearno oružje

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej tokom razgovora sa kolegama iz inostranstva saopštio im je da Rusija ne namerava da upotrebi nuklearno oružje tokom sukoba u Ukrajini, saopštio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.

„Ministar odbrane ponovo je potvrdio svakom ministru da ne nameravamo da koristimo nuklearno oružje“, rekao je Kelin u intervjuu za televiziju „Si-En-En“.

Takođe je dodao da su pojedini ministri odbrane stranih država pozitivno reagovali na predlog Šojgua da razgovaraju o mogućim provokacijama Ukrajine uz upotrebu „prljave bombe“.
„Imamo veoma ozbiljne informacije da se nešto sprema i da bi to mogla da bude 'prljava bomba'. Prosleđujemo te informacije i predložili smo profesionalni razgovor po tom pitanju. Neki ministri su pozitivno reagovali“, dodao je ruski ambasador.

Pregovori mogući

Kelin je ocenio da sukob u Ukrajini mora biti okončan, „u suprotnom će to biti katastrofa za mesto koje se sada zove Ukrajina“.
„Sada je predsednik Zelenski onemogućio pregovore po zakonu. To je njegova odluka – nema nikakvih pregovora. Mi ipak kažemo da su pregovori mogući i bićemo spremni da u svakom trenutnu tražimo pravo sredstvo za rešavanje krize“, dodao je ambasador.
Nukelarna elektrana Černobilj - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Kijev već napravio model rakete za provokaciju sa „prljavom bombom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala