- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvi pozitivan signal za košarkaški mir: „Važnije je nego što se čini“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Trener Armanija Etore Mesina govorio je o odluci Evrolige da odloži utakmicu milanskog tima protiv Virtusa iz Bolonje zbog FIBA prozora kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Evroliga je odlučila da se utakmica umesto 11. igra 9. novembra, kako bi selekcije Italije i Španije svoj duel mogle da odigraju po planu 11. novembra, kako je FIBA prethodno odredila i takođe promenila svoje termine prozora.
Selektor Španije i trener Virtusa Serđo Skariolo će tako u dvorani bolonjskog tima moći da prati rad i reprezentacije i kluba.
„Mislim da je pomeranje utakmica dobra vest. To je početak komunikacije između FIBA i Evrolige. Ti gestovi sa obe strane su važniji nego što se čini“, rekao je Mesina za emisiju „Area 52“.
On je posebno govorio o poziciji svog kolege Skariola.
„To je bio dogovor dve strane, ne smemo da umanjimo značaj ovog koraka o promeni termina. Bez obzira na to da li će to negde odvesti ili ne. Bilo bi loše za košarku da trener koji je šampion Evrope mora da odluči da li želi da vodi klub ili nacionalni tim. Nadam se da će iz ovoga nešto nastati“, istakao je Mesina.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
SPORT
Sistem mora nešto da uradi, najavljen sastanak sa Bodirogom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala