- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sistem mora nešto da uradi, najavljen sastanak sa Bodirogom

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2022
Pratite nas
Predsednik FIBA Evrope Turgaj Demirel izjavio je da će se uskoro sastati sa novim predsednikom Evrolige Dejanom Bodirogom, prenosi Basket njuz. Takođe, iz Fibe je stigao komentar da je bilo grešaka u suđenju na Evrobasketu.
Demirel se obratio novinarima poslednjeg dana Evropskog prvenstva u Berlinu.
„Bodiroga je predsednik Evrolige i imaju još privremenog. Čestitao sam Dejanu, bio je sa nama četiri godine, kao potpredsednik KSS bio je deo Borda FIBA Evropa i predsednik komisije za takmičenja. Naravno, on je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Mi ćemo se definitivno sresti uskoro. Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i on prvo mora sa njima da priča, tako da posle tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi rešili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost", rekao je Demirel.
On je izrazio nađu da će se FIBA i Evroliga dogovoriti oko kalendara i takmičenja.
„Svi znamo kakva je situacija u fudbalu, oni igraju tokom sezone i sve zvezde svake zemlje igraju za reprezentacije. U košarci je drugačije. Ne samo zbog NBA, već i zbog problema sa EKA. Svi bi navijači voleli da treneri pozivaju sve njih i da oni mogu da igraju. Sa novim menadžmentom Evrolige može da bude razgovora i nadamo se da će biti dogovora", zaključio je Demirel.
Na sve to, Kamil Novak, jedan od čelnika FIBA prokomentarisao je suđenje na Evrobasketu. I tu ukazao na još jedan problem današnje košarke.

„Šta se desilo u meču Litvanija - Nemačka nije trebalo da se desi i to se dogodilo zbog lanca grešaka koji ne sme da se ponovi. Ovo je bilo jako negativno i ovo je stavilo senku na suđenje. Drugi deo mog odgovora – vi ste svi ovde i na Evrobasketu 2017. i 2015. ste većinom bili i mogu da vam kažem da je mnogo manje problema i žalbi nego 2015. godina. Ovde ima mnogo zvezda i velika su očekivanja i mnogo je pritiska i ne bih se složio da je suđenje loše, pogotovo sada. Naravno dve jako stvari su se desile i to u meču Litvanije i Nemačke i drugi totalno drugačiji slučaj se desio tokom meča Gruzije i Turske, na meču na kome sa bio. Osim toga nismo imali velike probleme“, rekao je Novak.

Huančo Ernangomez - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2022
Evrobasket 2022
Iz „ofsajda“ kao Šćepanović u Istanbulu 2001.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala