- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mali „zeleni“ srušio 106 godina star rekord! /video/

© Foto: Skrinšot/You Tube/AM CompsEndrik, Palmeiras, Brazil
Endrik, Palmeiras, Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Palmeiras je u 34. kolu brazilskog prvenstva pobedio Atletiko Paranaense sa 3:1 i stigao na korak do šampionske titule. Gubili su „zeleni“ na poluvremenu, ali se sve promenilo u drugom delu posle ulaska čudesnog 16-godišnjeg napadača Endrika.
Supertalentovani Brazilac je u 60. minutu napravio sve kod gola za 1:1. čak je i loptu udario istovremeno sa saigračem Gustavom Skarpom, kome je kasnije pripisan gol.
Međutim, 11 minuta kasnije nije bilo nikakve dileme. Rony je centrirao, a Endrik neometan glavom skrenuo loptu u gol za 2:1 nakon čega ga proslavio je u stilu svog idola Erlinga Holanda, koga je čak i tagovao u objavi na svom Instagram storiju.
Endriku je to bio prvi seniorski gol u petom nastupu za Palmeiras, a sa 16 godina i tri meseca postao je najmlađi strelac slavnoga kluba od 1916. godine. Endrik je bio apsolutni hit među gostujućim navijačima nakon utakmice i tražili su mu i selfije, a on nikoga nije odbio.
Brazilski mediji još od Nejmara nisu nikome predviđali takvu karijeru. Za Endrika govore da je čudo neviđeno, a to smatra i Palmeiras koji ga ne pušta za manje od 60 miliona evra. Zainteresovani su, navodno, svi najveći klubovi, a PSŽ je već ponudio „skromnih“ 20 miliona.
Madridska „Marka“ je objavila da je Real najveći kandidat za njegov potpis te da je već u poodmaklim pregovorima s Brazilcima. Real je spreman da plati oko 35 miliona evra, ali bi klinca mogao da dobije tek 2024. godine budući da on do 18. godine ne može da potpiše ni za jedan evropski klub.
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić  - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
SPORT
Dušana vole da mrze, ali sa njim nema šale: „Cirkus me ne dotiče“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala