- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija niti je nameravala niti planira da upotrebi nuklearno oružje

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Rusija nije nameravala i ne planira da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, niko od rukovodstva zemlje nije govorio da postoji takva mogućnost, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

„U više navrata smo govorili da Rusija nije nameravala i ne namerava da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini. Nigde i nikada za sve ovo vreme niko od čelnika naše zemlje i vojnog resora nije pomenuo mogućnost pribegavanja oružju za masovno uništenje“, rekao je Antonov za Newsweek.

On je naglasio da Zapad ne reaguje na ruska upozorenja o predstojećoj provokaciji Ukrajine, uz upotrebu „prljave bombe“.
„U svojoj manijakalnoj želji da ocrni Rusiju i obeli Ukrajinu, zapadne zemlje su spremne da stave na kocku bezbednost, blagostanje i živote sopstvenih građana“, naglasio je diplomata.
Prema rečima Antonova, rusko Ministarstvo odbrane ima informaciju da je izrada uređaja u završnoj fazi.
"Zabrinjava činjenica da Kijev ima neophodnu proizvodnu bazu i naučno-tehnički potencijal. To su tri operativne nuklearne elektrane sa devet bazena istrošenog nuklearnog goriva", dodao je on.
„Umesto da izvrše pritisak na ukrajinske štićenike koji su potpuno poludeli, Vašington i njegovi saveznici im pružaju finansijsku i vojnu pomoć, čime postaju, zapravo, sponzori i saučesnici nuklearnog terorizma. U rusofobskoj histeriji pribegavaju formuli da su sva sredstva dobra protiv naše zemlje, uključujući ona koja su apsolutno luda i nehumana. Pozivamo američku javnost da razmisli da li je cena previsoka da bi se politički obračunali sa nama", zaključio je ruski ambasador.
Sednica SB UN - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
RUSIJA
Rusija: Postoji velika opasnost da Ukrajina upotrebi „prljavu bombu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala