- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Postoji velika opasnost da Ukrajina upotrebi „prljavu bombu“

© AFP 2023 / Johannes EiseleSednica SB UN
Sednica SB UN - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Rusija je predala svim zainteresovanim stranama dokaze da Kijev priprema provokaciju, koristeći „prljavu bombu“, saopštio je Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN.

„Podelili smo informacije sa našim kolegama koji imaju potrebnu dozvolu. Rekao bih da su oni koji su želeli da razumeju realnost pretnje dobili priliku“, rekao je on posle zatvorenog sastanka Saveta bezbednosti na kojem je bilo pokrenuto pitanje „prljave bombe“.

Poljanska je istakao da postoji velika opasnost da Kijev upotrebi „prljavu bombu“. Ukrajina ima mogućnosti da je napravi i razlog da je upotrebi.
Prema njegovim rečima, režim Zelenskog nastoji da uvuče NATO u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, što je veoma opasno, ali korisno za režim Zelenskog.
U vodećim krugovima u Kijevu počeo je metež zbog ruskih podataka o „prljavoj bombi“.

„Ako biste pročitali ukrajinske Telegram kanale, videli biste da je u ukrajinskim vladajućim krugovima sada veliki metež zbog kampanje koju smo počeli da pokrećemo i postoji mnogo znakova da oni pokušavaju nekako da zatvore ovaj program“, rekao je Polanski.

Prema njegovim rečima, Kijev će imati dovoljno vremena da to uradi pre dolaska inspektora Međunarodne agencije za atomsku energiju.
"Oni (inspektori) mogu da dođu, ali ja vam objašnjavam da prljava bomba nije baš komplikovana naprava“, dodao je on.
Diplomata je izrazio sumnju da se može biti 100 odsto siguran da se takve aktivnosti Kijeva neće nastaviti nakon posete inspektora.
Stalna misija Rusije pri UN saopštila je da je za 27. oktobar zatražila sastanak Saveta bezbednosti o biolaboratorijama u Ukrajini, dok će 26. oktobra biti sednica o upotrebi dronova.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
„Neprihvatljivo“: Kremlj o negiranju da Kijev planira da napravi „prljavu bombu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala