- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Oprema ruskih vojnika treba da bude moderna, udobna i efikasna

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete poligonu Zapadnog vojnog okruga u Rjazanskoj oblasti
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete poligonu Zapadnog vojnog okruga u Rjazanskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Oprema, koju ruski vojnici koriste u specijalnoj vojnoj operaciji, mora biti moderna, udobna i efikasna, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici Koordinacionog saveta za potrebe Oružanih snaga Rusije.
„Oprema, specijalna sredstva i druga specijalna oprema mora biti moderna, udobna i efikasna i u svakom pravcu treba definisati jasan i konkretan plan rada“, rekao je on.
Putin je obratio pažnju da proizvođači moraju direktno da dobiju povratnu informaciju o svojim proizvodima i njihovoj efikasnosti.
Kako je pojasnio ruski predsednik, to se ne odnosi samo na kompanije, njihove rukovodioce ili eksperte.

„Poštovane kolege, to se tiče i članova našeg Saveta. Potrebno je da dobijate informacije iz prve ruke. Znam, da deo vas to već čini, a ja bih zamolio da se ta praksa nastavi i proširi“, rekao je ruski predsednik u obraćanju učesnicima Koordinacionog saveta.

Putin je izjavio da zemlja treba da ubrza donošenje odluka u vezi sa vojnom kampanjom u Ukrajini. Neophodna je pojačana koordinacija vladinih struktura i regiona.
„Moramo da se fokusiramo na realnu situaciju, realne potrebe u različitim oblastima, mora da postoji jasan plan“, rekao je šef države.
„Pečurka“ posle detonacije „Car bombe“ 1961. godine - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruska vojska u pripravnosti u slučaju eksplodiranja ukrajinske „prljave bombe“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala