- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prvi let modernizovanog lovca Su-57 /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski avion SU-57
Ruski avion SU-57 - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Ujedinjena korporacija za proizvodnju aviona (OAK) saopštila je da je na lovcu petog pokoljenja Su-57 modernizovana oprema i da je prvi let aviona održan bez problema.

„Konstruktorski biro kompanije 'Suhoj', koja je deo korporacije OAK, radio je na modernizaciji aviona Su-57. Na aerodromu Gromov je 21. oktobra izveden prvi let modernizovanog aviona petog pokoljenja Su-57. Avionom je pilotirao iskusni pilot Sergej Bogdan. Let je trajao 56 minuta i tokom leta nije bilo nikakvih problema“, rekli su u korporaciji.

U kompaniji OAK su pojasnili da je na avionu testiran celokupan kompleks opreme koja sada ima veće funkcije, to je sada inteligentna oprema koja pruža podršku posadi aviona i to uz primenu širokog spektra novih tipova naoružanja.
U korporaciji su dodali da je na avionu moguće ugraditi i motor drugog stepena.
Avion Su-57 (ranije PAK FA) je ruski lovac pete generacije namenjen uništavanju svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih ciljeva. Ima nadzvučnu krstareću brzinu, može da vrši manevre sa velikim preopterećenjima i opremljen naprednom elektronikom. Prvi put je poleteo 2010. godine.
Ruski višenamenski avion pete generacije Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
RUSIJA
Nova serija lovaca „Suhoj“ uskoro će biti predata ruskoj vojsci /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala