- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nova serija lovaca „Suhoj“ uskoro će biti predata ruskoj vojsci /video/

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski višenamenski avion pete generacije Su-57
Ruski višenamenski avion pete generacije Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Nova partija lovaca Su-57 će uskoro biti predata Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, a tempo proizvodnje će se povećati, saopšteno je novinarima u državnoj korporaciji „Rosteh“.
Prema podacima korporacije, generalni direktor „Rosteha“ Sergej Čemezov je posetio fabriku za izradu aviona Su-57 „Komsomoljsk na Amuru“ (KnAAZ) koja ulazi u sastav „Rosteha“.

„U fabrici su u toku radovi kako bi se povećao broj aviona u skladu sa ugovorom između Ministarstva odbrane Rusije i ‘Objedinjena korporacija za proizvodnju aviona’ – OAK. Nova serija lovaca će uskoro biti isporučena vojsci“, rekli su u državnoj korporaciji.

Čemezov je naveo da će ove godine Oružane snage Rusije dobiti nove i modernizovane lovce Su-57, kao i da kompanija ima narudžbine do 2028. godine.
U „Rostehu“ su rekli da kompanija planira da implementira moderne metode u tehnologiju i izgradnju aviona. Plan je da se u budućnosti sagradi novi trup za Su-57, kao i da se izvrši rekonstrukcija kapaciteta za mehaničku i toplotnu obradu.
Avion Su-57 (ranije PAK FA) je ruski lovac pete generacije namenjen uništavanju svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih ciljeva. Ima nadzvučnu krstareću brzinu, može da vrši manevre sa velikim preopterećenjima i opremljen naprednom elektronikom. Prvi put je poleteo 2010. godine.
Višenamenski lovci pete generacije Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
RUSIJA
U specijalnoj vojnoj operaciji učestvuje mreža ruskih lovaca Su-57
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala