- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nastavlja se trend iz juna: 16 članica EU povećale uvoz iz Rusije i julu

© Sputnik / Alekseй VitvickiйSpomenik-skulptura znaku evra u sedištu Evropskog parlamenta u Briselu
Spomenik-skulptura znaku evra u sedištu Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Šest država Evropske unije u julu je povećalo izvoz robe u Rusiju, dok je 16 država povećalo uvoz uzimajući u obzir godišnje pokazatelje, pokazuju statistički podaci ruskih statističkih agencija do kojih je došao Sputnjik.
Neke od njih povećale su uvoz višestruko: Slovenija – 6 puta, Kipar – 3,4 puta, Češka - 3, 1 put, Grčka tri puta i Italija 2,2 puta.
U grupi država koje su, uprkos antiruskim sankcijama, povećale uvoz iz Rusije su i Austrija (12 odsto veći uvoz), Belgija (89 odsto), Bugarska (95), Mađarska (77 odsto), Nemačka (10 odsto), Španija (68 odsto), Luksemburg (16 odsto), Holandija (15 odsto), Rumunija (9 odsto), Slovenija (21 odsto) i Hrvatska (dva odsto).
Uzimajući u obzir mesečne pokazatelje, izvoz u Rusiju povećalo je osam država EU i to najviše Rumunija (78 odsto), Litvanija (28 odsto) i Holandija (21 odsto), a porastao je i izvoz belgijske, bugarske španske, slovenačke i hrvatske robe.
Prema analizi agencije, u julu lideri po izvozu su bili Hrvatska, koja je u Rusiju izvezla robu vrednu 18,4 miliona evra i Slovenija sa 98 miliona evra.
Uvoz ruske robe u julu na mesečnom nivou povećao se u devet zemalja , i to osam puta na Kipar i 1, 7 puta u Grčku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala