- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Radi se na detaljima projekta gasnog haba, prodaja gasa ključno pitanje

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaCrveni trg u Moskvi
Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Detalji izgradnje gasnog haba na teritoriji Turske se razrađuju, a jedan važan deo projekta povezan je sa pitanjima prodaje gasa, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Zainteresovanost obe zemlje za izgradnju gasnog haba istaknuta je tokom nedavnog susreta dvojice predsednika u Astani, na detaljima se radi. Znamo da se veoma važan deo projekta odnosi na prodaju gasa. U skladu s tima kako to pitanje bude razrešeno biće poznate i konture haba“, rekao je Peskov novinarima.
Peskov je dodao da je saradnja između Turske i Rusije u gasnoj sferi pitanje o kojem se diskutuje na najvišem nivou, ali i drugim.
Prema rečima Peskova, u Kremlju ne vide nikakvog osnova za strahovanja da bi Turska mogla da zloupotrebi svoj položaj na tržištu gasa.
Portparol Kremlja komentarisao je i izjavu češkog ministra o tome da Evropa treba da odbije da kupuje ruski gas preko haba u Turskoj, ističući da Evropu ne čini samo Češka i da druge zemlje mogu imati i drugačiji stav.
Podsetimo, češki ministar industrije i trgovine Jozef Sikela rekao je za turske medije da Prag očekuje da Evropa neće kupovati ruski gas u habu u Turskoj. Takođe je dodao da se u Evropi vodi ozbiljna diskusija o isporukama gasa i nafte i da je uvoz iz Rusije predstavlja problem.
Kompresorska gasna stanica za gasovod Turski tok - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
SVET
Turska i Rusija postigle principijelni sporazum o gasnom habu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala