- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković i Nadal oči u oči posle više od tri meseca – Špancu bolna tačka, a Novaku rutina

© FILIPPO MONTEFORTENovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser i Rafael Nadal, drugi reket sveta, učestvovaće na Mastersu u Parizu što će biti prvi takmičarski turnir posle Vimbldona na kome obojica igraju. Srpski as daleko je uspešniji u „gradu svetlosti“ gde ima šest trofeja naspram Rafinih nula.
Početak Mastersa u Parizu zakazan je za 29. oktobar, a nema sumnje da će zbog borbe za preostala mesta za Završni Masters u Torinu turnir biti izuzetno interesantan i pun iznenađenja. Međutim, koliko god drugi teniseri igrali odlično svu pažnju će odneti Novak Đoković i Rafael Nadal.
Od Vimbldona koji je završen 10. jula Novak i Rafa nisu igrali na istom turniru, osim na Lejver kupu koji je revijalnog karaktera i na kojem je Španac odigrao samo jedan meč.
Nadal je odlučio da se vrati posle pauze koje je napravio nakon završetka US Opena i ranog poraza u četvrtom kolu od Frensisa Tijafoa, dok Novak želi da nastavi da igra u odličnoj formi koju je pokazao u Tel Avivu i Astani.
Srpski as u glavni grad Francuske stiže kao branilac titule, dok španski „kralj šljake“ i dalje mašta o tom trofeju koji nije uspeo da osvoji nikada u karijeri.
Ne samo da Nadal nije došao do trofeja u Parizu već nije igrao finale od 2007. godine kada se prvi put pojavio na tom turniru.
Jasno je da pariski vazduh Nadalu prija samo u vreme proleća kada igra na svojoj omiljenoj šljaci na Rolan Garosu, dok u jesen jednostavno on i Pariz kao da nemaju ništa zajedničko.
Đoković je daleko uspešniji sa šest trofeja! Na turniru hiljadu serije u Parizu Srbin i Španac igrali su samo jednom jedan protiv drugog, i to 2009. godine kada je Novak u polufinalu eliminisao Nadala koji je tada takođe bio drugi na svetu.
Rusko-kazahstanski teniser Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
SPORT
Ruski derbi pripao „bivšem“ Rusu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
SPORT
Zašto politika, zapravo, ne voli Đokovića
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
SPORT
Srbi i Rusi na udaru doping kontrole! Nadal bio pošteđen, a Đokovića i Medvedeva ne preskaču
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala