- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Može li „hevi metal“ da preživi prokletstvo broja sedam?

© AP Photo / Darko VojinovicTrener Liverpula Jirgen Klop
Trener Liverpula Jirgen Klop - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Gde god da je radio menadžer Liverpul harizmatični Jirgen Klop je u sedmoj sezoni doživeo totalni neuspeh. Priča se da ga prati proklestvo sedme sezone, a pogađate upravo mu je sedma sezona trenutno na Enfildu i ekipa beleži daleko slabije rezultate nego prethodnih godina.
Šokantan poraz od, do tog trenutka poslednjeplasiranog Notingem Foresta (1:0), naterao je statističare i sve one koji prate lik i delo Jirgena Klopa, da se podsete kakvu je prošlost imao sa Majncom i Dortmundom u sedmoj sezoni, pre nego što je 2015. godine stigao na Ostrvo.
Klop je vrhunski stručnjak, motivator i čovek koji živi i diše fudbal 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji i 365 dana u godini, ali ta sedma sezona se dosad ispostavljala kao večito kobna po njega, njegove klubove i rezultate.
Nakon što je uveo Majnc u Bundesligu prvi put u istoriji, u sedmoj sezoni klub je ispao u drugu ligu, takozvanu Cvajtu.
Kada je Klop prerastao Majnc i odlučio da se okuša u Borusiji Dortmund s kojoj je osvojio dve titule prvaka države i igrao finale Lige šampiona, u sedmoj sezoni je ekipa sa Vestfalena završila na dalekoj sedmoj poziciji na tabeli. Nije bilo Evrope, što je do tada bilo praktično nešto što se podrazumeva.
Usledio je transfer u, po mnogima, najjaču ligu sveta. Dolazak Nemca na Ostrvo počeo je da menja stvari i stigli su rezultati Liverpula. Naravno, potrošene su ozbiljne svote novca za tako nešto, ali je stigla titula prvaka Premijer lige koja se čekala duže od 20 godina.
Osvojio je Klop i Ligu šampiona sa "redsima", igrao je još dva finala u kojima je poražen, ali je sada u čuvenoj sedmoj sezoni ekipa doživela veliki broj neuspeha.
Posle 11 odigranih kola Premijer lige Klopov „hevi metal“ ne zvuči isto i ne liči na sebe. "Zaribali" su, što potvrđuje tek sedmo mesto na tabeli i samo 16 osvojenih bdova, čak 11 manje od lidera Arsenala, koji ima i utakmicu manje.
Redsi su pretrpeli već tri poraza od kojih je poslednji stigao od Notingem Foresta minimalnim rezultatom.
Ostaje da se vidi da li će Hirgen Klop i njegov „hevi metal“ uspeti da izgbegnu proklestvo koje prati Nemca u sedmoj sezoni ili će doći do rastanka...
Srpski fudbaler Nikola Milenković u dresu Fiorentine - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
SPORT
Srpski mat iz tri poteza zasenila je fudbalska boljka /video/
Srpski fudbaler Filip Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
SPORT
Iz Poljske stalno stižu sjajne vesti, Piksi će biti na „slatkim mukama“ za Mundijal
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Orenburg - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
Jokanović i Dinamo vladaju Moskvom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala