- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski mat iz tri poteza zasenila je fudbalska boljka /video/

© REUTERS / DANIELE MASCOLOSrpski fudbaler Nikola Milenković u dresu Fiorentine
Srpski fudbaler Nikola Milenković u dresu Fiorentine - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Pratite nas
Fiorentina i Inter odigrali su spektakularan meč Serije A sa čak sedam postignutih golova, od kojih je jedan delo Luke Jovića. Srpski mat u tri poteza usledio je u 90. minutu, jer su u akciji učestovali Terzić, asistent Milenković i strelac Jović, ali je posle toga Henrih Mhkitarjan zatresao mrežu za konačnih 4:3 za goste.
Atomski fudbal demonstrirali su Fiorentina i Inter na stadionu „Artemio Franki“, a na kraju su gosti bili ti koji su se radovali, zahvaljujući neverovatnom spletu okolnosti, a na delu je viđena i stara fudbalska boljka.
Prvo se na polovini terena činilo da je Edin Džeko faulirao Nikolu Milenkovića posle jedne duge lopte Damfrisa, ali se sudija nije oglasio. Morali su „ljubičasti“ da prave faul i da nekako zaustave igru, ali nisu uspeli jer je „sevnula“ munjevita kontra koju je na kraju golom krunisao Jermen. Sekundi su delili "violu" od boda i ekipa nije izdržala da sačuva 3:3 koje je teškom mukom stekla samo koji minut ranije.
I to kako...
Venuti je pokušao da izbije loptu iz srca kaznenog prostora koju je poslao Nikolo Barela s desne strane,ali je prilikom nespretnog ispucavanja pogodio Mkhitarijana koji je stigao do prvog kola u dresu Intera u Seriji A.
Bio je to 94. minutu, a VAR se nije oglasio da je Džeko faulirao Milenkovića, iako se to jasno vidi zbog lakta koji je izbacio stamenog Srbina iz ravnoteže.
Šteta, s obzirom na to da je srpski mat u tri poteza prethodno bio fantastičan. Aleksa Terzić je levom nogom s leve strane izveo korner, lopta je stigla do Blekija Milenkovića koji je glavom uposlio Luku Jovića, a ovaj je u stilu prvoklasinih napadača u padu loptu nogom poslao pravo u mrežu.
Srpski fudbaler Filip Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
SPORT
Iz Poljske stalno stižu sjajne vesti, Piksi će biti na „slatkim mukama“ za Mundijal
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
Jović uzalud pogodio – Inter slavio u „ludom meču“ u Firenci /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala