- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jović uzalud pogodio – Inter slavio u „ludom meču“ u Firenci /video/

© AP Photo / Fabrizio Corradetti/Luka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Fiorentine doživeli su poraz od Intera u derbiju 11. kola Serija A rezultatom 4:3. Spektakularan meč odigran je na stadionu „Artemio Franki“, a srpski reprezentativac Luka Jović postigao je gol za 3:3 u 90. minutu, na asistenciju Nikole Milenkovića.
Taman kada se činilo da će dva tima podeliti bodove, Henrih Mhitarijan je pogodio u 94. minutu i doneo je velika tri boda nero-azurima.
Ipak, ono što sasvim sigurno raduje selektora Dragan Stojkovića Piksija i sve u Srbiji, jeste što se Luka ekspresno oporavio od povrede koju je zadobio pre nedelju dana.
Ušao je na teren u 53. minutu umesto Dankana i uspeo je da pronađe put do mreže pre početka sudijske nadoknade.
Na kraju je ipak Inter bio tim koji se radovao zahvaljujući pogotku koji je postigao bivši član Rome, Mančester junajteda i Arsenala - Henrih Mhitarijan.
Inter je ekspresno u Firenci stigao do prednosti nakon što je Nikolo Barela pogodio na asistenciju Lautara Martineza u drugom minutu.
Već u 15. je Argentinac Martinez uspeo da udvostruči prednost. Činilo se da je Fiorentina na kolenima, ali je Kabral pogotkom iz jedanaesterca koji je dosuđen posle asistencije iz VAR sobe, uspeo da prepolovi zaostatak u 33. minutu i da vrati rezultatsku neizvesnost u meč.
Džonatan Kone je u 60. minutu doneo izjednačenje, ali je Lautaro Martinez novim golom ponovo vratio prednost nero-azurima.
Igrao se 90. minut kada je Nikola Milenković asistirao Luki Joviću za 3:3. Stameni štoper je glavom poslao loptu u peterac posle kornera, a Luka je u stilu prvoklasnog napadača nogom u padu poslao loptu u mrežu.
Činilo se da će dva tima podeliti bodove, ali nije tako mislio Mhitarjan koji je pogodio u 94. minutu za veliko slavlje Intera na teškom gostovanju.
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Orenburg - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
Jokanović i Dinamo vladaju Moskvom
Frank Riberi - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
Milioni su čuli pesmu i videli suze za kraj /video/
Torcida Hajduk Split - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
SPORT
U Splitu gorela zastava srpskog kluba iz BiH: „To je međunarodni skandal“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala