- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cinizam Rumunke na delu – sabotirala slavnu Ruskinju, ali sudbina je došla po svoje posle šest godina

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSimona Halep
Simona Halep - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
Simona Halep, deveta teniserka sveta, privremeno je suspendovana jer je pala na doping testu zbog korišćenja leka Roksadustat koji je zabranjen od strane Svetske anti-doping agencije (VADA). Rumunka je došla u istu situaciju u kojoj je 2016. godine bila Marija Šarapova, a koju je tada oštro kritikovala.
Veliki šok zadesio je ženski tenis nakon vesti o dopingu Simone Halep, bivše prve teniserke sveta, koja prethodnih godina važi za jednu od zagovornica protiv te vrste prevare.
Kada je obavljeno da su rezultati sa doping testa US Opena Simone Halep pozitivni, Rumunka se odmah oglasila kako bi objasnila da je i sama iznenađena zbog pronađene minimalne količine Roksadustata.
Sada kada joj podrška kolega nikada nije bila potrebnija, upitno je koliko će koleginica stati na stranu Halepove jer ona sama nije imala razumevanja za ostale teniserke.
Kada je Marija Šarapova objavila 2016. godine da je dobila pozitivni nalaz sa doping testa zbog korišćenja Medikamentsa meldonijuma, rumunska teniserka bila je jedna od najglasnijih kada je bilo reč o kritikovanju Ruskinje.
Iako je Šarapova iskreno priznala da je supstancu koristila tokom velikog dela karijere jer je bila dozvoljena, Halepova je bila ljuta što je Ruskinji dopušteno da se posle 15 meseci vrati na turnire.
Šarapova je posle godinu i po dana suspenzije dobila specijalnu pozivnicu za turnir u Štutgartu, a Rumunka je imala komentar.
„Po mom mišljenju, ovo nije dobar primer da se pomaže teniserima koji su diskvalifikovani zbog dopinga. Ali ne govorim samo o Šarapovoj, već o svima koji su osuđeni za upotrebu nedozvoljenih droga“, rekla je pre šest godina Halep.
Iako je htela da se ogradi i ne komentariše direktno rusku teniserku, Simona nije mogla da prećuti.
„Svako radi šta hoće. Ako je štampa više zainteresovana da Šarapova dođe ovde, to je njihov stav. Ali to ne vidim kao pozitivnu stvar, jer ona treba da plati cenu za svoje postupke. Osuđena je za doping, tako da ne mogu više da joj se divim“, glasila je izjava bivše prve teniserke sveta.
Simona Halep je u istom tom periodu naglašavala da ona redovno proverava spisak nekorišćenih supstanci koju šalje VADA i da je gotovo nemoguće da joj se dogodi da padne na doping testu.
Važna škola za Rumunku, nikad ne reci nikad...
Simona Halep - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
SPORT
Rumunka se ne predaje: Počinje najteži meč mog života!
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
SPORT
Miša preko Španca do polufinala Napulja
Simona Halep - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
SPORT
Simona Halep suspendovana zbog dopinga!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala