- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Protesti širom Nemačke zbog energetske i ekonomske krize /video/

© AP Photo / Michael SohnNemačka zastava
Nemačka zastava  - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
Pratite nas
U šest gradova Nemačke održani su protesti na kojima su demonstranti zatražili pravedniju raspodelu vladinih sredstava u cilju rešavanja problema rastućih cena energenata i životnih troškova, kao i brže napuštanje korišćena fosilnih goriva.
Protesti su održani u Berlinu, Diseldorfu, Hanoveru, Štutgartu, Drezdenu i Frankfurtu, a demonstranti su nosili transparente sa zahtevima za smanjenje inflacije, i veće subvencije za plaćanje energenata siromašnima.
Na protestima se, prema navodima „Grinpisa“ kao jednog od organizatora, okupilo oko 24.000 ljudi. Nemačka policija je saopštila da je u Berlinu na protestu bilo oko 1.800 demonstranata, preneo je Rojters.
Nemački parlament je u petak odobrio vladi paket od 200 milijardi evra u cilju zaštite preduzeća i domaćinstava od uvećanja cena energenata.
Tim paketom je predviđena isplata koja bi pokrila jednomesečni račun za gas za domaćinstva i mala i srednja preduzeća, kao i mehanizam kojim bi se ograničile cene od marta.
Osim toga, paketom je planirano i finansiranje ograničenja cene struje za domaćinstva i industriju retroaktivno od marta i za cene od decembra i ubuduće.
Demonstranti i policija na protestu u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
SVET
Nemiri na velikom protestu u Parizu: Više od sto hiljada Francuza ustalo protiv poskupljenja /video/
Italijanska policija - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
SVET
Protesti u Rimu i Madridu: Nezadovoljstvo padom životnog standarda zbog podrške Ukrajini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala